Значителни спестявания със системата за експонация на флексо клишета – Miraclon Kodak Flexcel NX

199
Значителни спестявания със системата за експонация на флексо клишета – Miraclon Kodak Flexcel NX

Kodak Flexcel NX от Miraclon се наложи като стандартът в експонация на фотополимерни форми за печат. Причината е не само лесния начин, по който можете да произвеждате сами своите клишета, а и начина, по който технологията променя изцяло флексопечата и го прави наистина лесна и конкурентна технология.

 

Kodak Flexcel NX от Miraclon

 

Благодарение на Kodak Flexcel NX от Miraclon, можете да:

 • Експонирате и завършвате сами своите клишета за флексо печат с много малко труд и без нужда от специална и сложна организация
 • Намалите значително разходите си за фотополимерни форми, ако нямате собствена система
 • Намалите разходите си за мастило и материали както при подготовка на машината, така и по време на печат. Това не са някакви теоретични спестявания, а реални ползи, които ви пестят пари
 • Увеличите значително качеството на печат, като печатате с плътни цветове, близки до качеството на дълбокия печат, като в същото време опростите подготовката на файловете близо до тази за офсетов печат

Kodak Flexcel NX е уникална в това, че носи значителни ползи на всички етапи от процеса, не само в самата експонация на клишетата.

Какво прави технологията Flexcel NX уникална

Flexcel NX има много предимства, които общо ние наричаме “Предимството на NX”, които се формират благодарение на уникалните възможности на системата и които след това се пренасят в реални и измерими ползи по време на печат.

Преди да разкажем за всички възможности, които ще получите с тази система и като цяло с формите Kodak NX, искаме да ви обърнем внимание на няколко основни неща:

 1. Всичко, което ще видите, получавате като клиент, закупил системата
 2. До момента всички нови разработки са съвместими със съществуващи инсталации, при това без допълнително доплащане. По този начин компанията защитава вашата инвестиция дългосрочно
 3. Всички ползи и възможности се получават само с една фотополимерна форма – един модел за всички ползи. Няма нужда от сложен склад, планиране коя поръчка на кой полимер да се експонира и подобни
 4. Можете да използвате функциите на системата свободно – не се изисква калибрация преди всяка експонация, не се изисква сложна подготовка – избирате и експонирате

Научете повече за технологията Kodak NX и нейните предимства в детайли в тази статия

Печат на идеални плътни цветове точно както при дълбокия печат

Едно от предимствата на дълбокия печат пред флексопечата винаги е било печатът на хубави плътни цветове, които увеличават цветовото пространство на печата и създават много ярки и наситени изображения.

Miraclon Kodak NX позволява на печатниците да създадат същия резултат, използвайки уникалната технология на Kodak Advanced Digicap. С Advanced Digicap имате избор между шест различни текстури, които можете да създавате върху фотополимерната форма. Всяка от тези текстури има различен пренос и полагане на мастилото върху печатния материал, така че можете да изберете най-доброто за всеки тип мастило, което използвате.

 

Miraclon Kodak NX

 

Интересното е, че това не само ви помага да постигате по-плътни цветове, но ви помага и да го правите с по-малко мастило, което звучи парадоксално, но всъщност е много проста физика.

 

Miraclon Kodak NX

 

Експонация на фотополимерни форми с печатни точки с плосък връх

 

Печатните точки с плосък връх се наложиха първоначално с технологията NX и неслучайно – точките с плосък връх имат много добра предвидимост по време на печат и решават втория от големите проблеми на флексопечата – нарастването на точката.

Печатните точки са стабилни, имат много контролирано нарастване и техният размер е 1:1 така, както е заложен във файла. Системите, които не могат да формират плосък връх, имат много сложна взаимовръзка и от там сложен контрол на качеството – във файла точките са с един размер, на фотополимера стават с по-малък размер, а при печат нарастват много и стигат съвсем трети размер. При клишетата NX тези проблеми са решени и печатът е много лесен и предвидим.

 

Печатни точки

 

Гледайте видео представяне за предимствата за бизнеса при използване на технологията Flexcel NX

Печатайте идеални елементи, баркодове и други елементи с функцията Advanced Edge Definition

Идеалните точки и възможността за експонация с много висока резолюция отварят вратите за пълен контрол над това, което печатаме. С Advanced Edge Definition можете да формирате специфична структура само по края на печатните елементи, която е изключително фина и има две много специфични свойства:

 • задържа мастилото, така че да не се разлива извън печатния елемент;
 • същевременно пропуска въздуха, така че да не се образуват въздушни джобове между мастилния слой и печатния материал.

Резултатът е идеален печат, дори на фини елементи, линии и подобни. Така Kodak NX премахва и друг често срещан проблем при флексопечата, а именно разливането на мастило и създаването на ореол около печатните елементи, което създава усещане за размит печат.

 

Kodak NX

 

Ако отрязвате малките точки от вашите файлове преди печат, вече можете да забравите за това

Нека да го кажем така – флексо клишетата са меки и понеже са меки, малките точки са нестабилни и се чупят по време на печат, изобщо не излизат или правят поразии. Затова всеки, който се занимава с флексопечат знае, че предпечатът за флексо включва правенето на криви, които “отрязват” точките под определен процент.

Благодарение на технологията Kodak NX това вече е минало. Точките са много стабилни, формират много точно оформени рамене и независимо от техния размер, винаги се формират на печатното ниво. Това ви позволява да експонирате вашия файл 1:1 и да сте сигурни, че дори най-малките точки ще бъдат отпечатани.

 

Flexcel NX

 

Печатайте с много малък натиск и висока скорост

Машините за флексо печат са скъпи и съответно и тяхното печатно време. Колкото по-бързо настроите машината, колкото по-близо тя може да печата до максималната си механична скорост и с колкото по-малък натиск – толкова по-добре.

 • С Kodak NX можете да настройвате вашите машини до 15% по-бързо заради много бързото влизане на клишетата в оптимално намастиляване. Това означава, че от всяка поръчка спестявате време, печатен материал и мастила.
 • Можете да печатате с по-висока скорост – това е така, защото клишетата са много по-стабилни и не се влияят толкова от по-високата скорост
 • Можете да печатате с по-малък натиск – това веднага води до много по-добро управление на цветовете, до по-дълъг живот на формите и печатните цилиндри.

Всичко това са реални спестявания във вашата сметка.

 

 

 

 

Поискайте реални мостри отпечатани с Kodak NX, за да видите реалните резултати, постигнати с флексо печат, използвайки иновациите на Miraclon.

За ГЕД
ГЕД е доставчик на водещи технологии и оборудване за флексопечат, като машини за флексопечат, системи за експонация на фотополимерни форми и цялостни решения за управление на предпечатния и печатния процес. Продуктите, които ще намерите в нашето портфолио, позволяват да постигнете най-доброто от съвременните технологии, но и да създадете един цялостен интегриран процес, който да ви носи реални резултати с намалени разходи.

За Miraclon
Мираклон е собственик на марката и цялостната разработка на системата Kodak NX, наложила се като водещото решение за всички печатници и студия, които се стремят да предлагат водещо качество и да работят с изискващи клиенти. Неслучайно много собственици на марки изискват специално техните доставчици да използват Kodak NX от Miraclon – защото знаят, че това ще донесе най-добрите резултати за техните продукти

Можете да се свържете с дистрибутора на завършени решения за печат и предпечат ГЕД на sales@gedbg.com, за да научите повече за системата за експонация на флексо клишета Kodak NX и как тя може да доведе до реални спестявания за печатницата.

Интернет портал за печатни технологии.