Müller Martini продава MM Druckmaschinen на Goebel Group

106
Müller Martini продава MM Druckmaschinen на Goebel Group

Шест години след спирането на производството на ролни печатни машини с променлив формат, Müller Martini продава MM Druckmaschinen GmbH, намиращ се в Маулбург, Германия, на Goebel Capital GmbH, в Баар / Ешенбах, Швейцария. Компанията ще бъде известна като Goebel MMD GmbH, като клиентите на печатни машини Muller Martini не само ще получат подкрепа в дългосрочен план, но и ще се възползват от най-новите разработки на Goebel.

Müller Martini спря производството на модулни ролни печатарски машини през 2014 г., като фокусира бизнеса в Maulburg върху облуслужването на над 1000 печатни машини инсталирани по целия свят. Сега Müller Martini е в процес на продажба на MM Druckmaschinen GmbH на Goebel Group „В дългосрочен план в Goebel намерихме стратегически позициониран партньор в тази област, който предлага както услуги, така и нови машини“, казва Бруно Мюлер, изпълнителен директор на Müller Martini.

Müller Martini ще осигури резервни части за големия брой вече инсталирани ролни печатни машини през следващите години. (на снимката: VSOP с променлив формат)

 

модулна VSOP

 

Goebel Group е бил предпочитания кандидат на Müller Martini заради съвременната си продуктова гама. Според Феликс Берг (COO Goebel Group), сделката е от взаимен интерес. „Споразумението с Müller Martini ни позволява да предоставяме услуги и резервни части на съществуващите клиенти на печатни машини в дългосрочен план, като същевременно им даваме възможност да инвестират в най-новите технологии на Goebel.“

Настоящите клиенти ще продължат да получават поддръжка на локално ниво от търговските и сервизни представители на Müller Martini. По отношение на продажбата на нови машини, модернизациите, както сервизните обслужвания и поръчката на резервни части, представителите ще бъдат подпомагани от служители в Маулбург, които вече са част от Goebel MMD GmbH.

Съгласно споразумението за продажба, Müller Martini в бъдеще ще бъде ексклузивен посредник при продажбата на ролни печатни машини Goebel в областта на опаковките и производството на ценни книжа, като същевременно ще предлага обслужване и резервни части през следващите години. „Това ще ни позволи да продължим да предлагаме на нашите клиенти печатници, най-добрата поддръжка“, казва Бруно Мюлер.

Повече информация: Дишков Трейдинг ЕООД

Интернет портал за печатни технологии.