MUTOH представи по време на drupa иновативна UV технология за цифров печат на водна основа

743
MUTOH представи по време на drupa иновативна UV технология за цифров печат на водна основа

HydrAton 1642 e 64-инчов (162 см.) рола към рола принтер, който интегрира иновативната технология за UV печат на водна основа, подчертавайки постоянния ангажимент на MUTOH за устойчиви практики, както и за по-безопасна работна среда.

HydrAton 1642

Това е нов технологичен сегмент включващ революционна технология за печат / сушене и уникален процес на образуване на мастилен филм върху отпечатваната медия, разработен съвместно от отдела за научноизследователска и развойна дейност за широкоформатни принтери на MUTOH в Япония и технологичния екип на Fujifilm AQUAFUZE™ ink.

AQUAFUZE™ на Fujifilm е патентованата технология, която съчетава предимствата на UV LED и мастиленоструйните технологии на водна основа в една формула на мастилото.
Тя се отличава с нискотемпературно сушене и отлична стабилност. Мастилата са с слаб мирис и отговарят на изискванията за безопасност. AQUAFUZE™ е регистрирана търговска марка на Fujifilm Group.

Синергията между AQUAFUZE™ и HydrAton 1642 ще отговори на множество изисквания на пазара. С две пиезо печатащи глави AccuFine, HydrAton 1642 може да печата върху широк спектър от субстрати, без да е необходимо предварително покритие с грунд или оптимизатор, включително хартия, синтетични тъкани, технически текстил, чувствителни към топлина екологични субстрати, дори PVC. Отпечатъците имат много тънък мастилен филм, меко усещане и висока устойчивост на надраскване.

Източник на информацията: Адком

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.