Наследник на щанците тип цилиндър от KAMA

122
Наследник на щанците тип цилиндър от KAMA

Немският производител на довършително оборудване KAMA GmbH представя ефективния наследник на щанците тип цилиндър.

Новият модел машина за щанцоване на KAMA – ComCut 76 е високопроизводителният наследник на машините за щанцоване тип цилиндър. Машината съчетава различни функционалности с цел професионално производство на достъпна цена. ComCut 76 постига oт два до три пъти по-висока производителност в сравнение с цилиндрите и е подходяща за производство на широка гама от продукти. Машината е проектирана на базата на модела KAMA ProCut с компоненти, произведени в завода на KAMA в Дрезден, Германия.

Ключови предимства на ComCut 76

  • Изключително бърза подготовка – около 5 минути при повторяеми поръчки
  • Висококачествено производство и бързо отделяне на отпадъка благодарение на малко на брой (или никакви) точки на задържане
  • Висока рентабилност – палетът с напечатана продукция може да бъде зареден директно от печатната машина в ComCut76
  • Възможност за използване на съществуващи щанцови инструменти от плоски щанци и цилиндри
  • Улеснена експлоатация и компактен дизайн с компоненти, произведени в завода на KAMA в Дрезден, Германия.

Висока производителност
С максимален формат на листа 760 х 600 mm ComCut 76 покрива форматите на съвременните печатни машини B2 формат и е подходяща за щанцоване на хартия, микровелпапе, картон и пластмаси при максимален натиск 165 t и производителност до 5500 листа/час.

Машината за щанцоване ComCut 76 гарантира щанцоване, биговане, изработка на релеф и отвори с постоянно високо качество на крайния продукт. Същата се характеризира с модерен дизайн, бърза подготовка и улеснена експлоатация. ComCut 76 решава проблемите, породени от липсата на резервни части и квалифицирани оператори за работа с щанците тип цилиндър.

 

Надеждност и бърза възвръщаемост на инвестицията
Инвестицията в щанца ComCut 76 се изплаща дори и само при 5 работни часа на седмица. „Много печатници търсят надеждна алтернативна машина на цилиндъра с възвръщаемост на инвестицията в обозрим период от време – споделя Stefan Kleditzsch – мениджър продажби на KAMA за северна Германия. – Чрез ComCut 76 KAMA предлага решение, което щанцова и изработва релеф с максимална оптимизация на разходите.“

 

 

Широка гама от продукти
По-бързото отделяне на отпадъка благодарение на по-малкия брой точки на задържане е допълнително ключово предимство при производство на различни рекламни материали и кутии. Бързата подготовка, особено при повтаряеми поръчки, се гарантира от системата за центриране на щанцовия инструмент и от системата 4+1 (един брой четиримилиметрова основна ламарина и един брой едномилиметрова сменяема ламарина), която позволява биговащите линии да останат на едномилиметровата ламарина. Дори подготовката за частично прорязване (kiss-cutting) на стикери е изключително бърза. За разлика от цилиндрите, чрез KAMA ComCut 76 може да бъде изработен и релеф.

Новата щанца ComCut 76, както всички машини на KAMA, се характеризира с устойчива конструкция, а мотото „Made in Germany“ е синоним на надеждност и високо качество.

 

 

За KAMA GmbH
В продължение на над 125 години инженерният екип на KAMA разработва висококачествени машини за щанцоване и сгъвачно-лепачни машини за клиенти в световен мащаб. KAMA GmbH e надежден партньор за довършителни машини и предлага широка гама от рентабилни решения за довършителни процеси за офсетова и дигитална продукция. С над 500 монтирани машини в 80 страни, иновативното оборудване на KAMA се търси и цени от клиенти, специализирани в печат на рекламни материали и опаковки.

 

Не пропускайте да разгледате видео на KAMA ComCut76:

 

Повече информация за машината и възможното опционално оборудване може да разгледате тук.

Ексклузивен представител на KAMA GmbH за България: Доминов-Консуматив ЕООД Лого Доминов Консуматив

Интернет портал за печатни технологии.