Prinova – Произвеждайте ефективно (ултра) къси тиражи

270
Prinova – Произвеждайте ефективно (ултра) къси тиражи

Prinova, която беше пусната на пазара от Müller Martini тази есен, е идеалното решение за малки тиражи, но е проектирана да покрива и сегмента на средните тиражи. Това е така, благодарение на иновативният индивидуален подавач на влагащо-шиещата машина, която е работи с максимална производствена скорост от 9 000 такта в час, като пренастройките за отделни поръчки могат да се извършват много бързо.

Müller Martini преработи цялата станция за подаване. Сега има отделни подавачи със серво задвижване. Машината е в състояние да побере до 14 индивидуални подавача за коли, които могат да се накланят назад и така дават възможност за ръчно полагане на специални коли върху събирателната верига. Те се управляват лесно от един служител, благодарение на ергономичната височина за зареждане. В резултат на това те могат да се използват за няколко приложения, като например за ръчно подаване и за определяне на оптималната височина за колите. Следователно влагащо-шиещата машина може да бъде пренастроена много бързо и да се използва за значително по-ефективно производство на (ултра) къси тиражи. По този начин Prinova предлага явно предимство в ефективността в сравнение с други влагащо-шиещи машини от този клас.

При новата влагащо-шиеща машина Prinova, всички отделни подавачи имат серво задвижване.

Prinova, която включва редица доказани технологични характеристики от „големия си брат“ Primera, може да се управлява и централно.
Новият потребителски интерфейс на машината, който включва дисплей базиран на „Connex” и иновативна оперативна концепция, повишава удобството на оператора на влагащо-шиещата машина – което от своя страна съкращава процесите за настройки и производство.

„Достъпът до всички настройки на централно разположен голям сензорен екран вместо по отделни панели е огромно предимство“, казва Yannick Bucher, управител на Schär Druckverarbeitung AG във Wikon. Prinova, „която е рационализирана и за която Мюлер Мартини се фокусира върху най-важното“ (според Яник Бухер), беше щателно тествана от швейцарския специалист по довършителните процеси в продължение на шест месеца.

Ключовите думи са удобство за потребителя и съкращаване на процесите. Направени са няколко технически подобрения на тристранният нож на Prinova. Например дебелината вече удобно се настройва с помощта на лост за бързо освобождаване. В резултат на това процесът за смяна на форматите е още по-бърз и лесен, а най-високото качество е осигурено още от първия продукт.

„След като може да се отваря отпред или отзад, този изключително ергономичен тристранен нож може да бъде настроен много по-бързо“, отбелязва Paul Bucher, председател на борда на Schär Druckverarbeitung AG.

prinova
Със своето добро съотношение цена/производителност, Prinova е идеалната влагащо-шиеща машина за печатници, които работят с конвенционални методи на печат и са активни в дигиталния печат, или скоро ще го въведат. Това е така, защото като система, готова за цифров режим, тя е подготвена за дигитална трансформация и може да бъде разширена, за да обработва поръчки за дигитален печат. В резултат на това полиграфическият бизнес е подготвен да се справи с новите предизвикателства на бъдещето, което ще осигури високо ниво на сигурност на инвестицията.

В допълнение към технологията за управление на движението, която води до по-бързи процеси за настройки, новата влагащо-шиеща машина Prinova включва и новата система от камери Asir Pro, разработена от Müller Martini. Тази система разпознава и сравнява отделните печатни коли, използвайки 1D/2D код и/или чрез сравняване на изображенията. В резултат на това крайните продукти, съдържащи грешки, вече са изключени.

„Използвахме системата от камери без проблем по време на тестовата фаза на Prinova в нашата компания“, казва Yannick Bucher, управител на Schär Druckverarbeitung AG. „Тъй като често имаме продукти, включващи промяна на езика, надеждната система за контрол е изключително важна.“

 

Източник – Списание Panorama на Muller Martini
Превод от английски език: Ивайло Дишков

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.