Иновации на KОМОРИ по време на PRINT CHINA 2023

640
Иновации на KОМОРИ по време на PRINT CHINA 2023

Тази година, в Китай се състоя петото международно изложение за печатни технологии –  PRINT CHINA 2023. Традиционно, KОМОРИ представиха няколко свои иновативни концепции, създадени в унисон с днешните пазарни условия – високи цени на суровини и труд и все по-завишени изисквания на клиентите.

 

PRINT CHINA 2023

 

KP Connect Pro – свързана автоматизация и смарт предприятия

Автоматизацията и роботиката направиха възможни спестяването на човешкия труд, подобряването на производителността, повишаване на качеството и намаляване на загубите в полиграфическото производство. Отделните процеси обаче, продължават да бъдат управлявани от хора, така че всяка стъпка е до известна степен, предварително компрометирана и непостоянна във време и качество. Софтуерното решение на този проблем е пакетът KP Connect Pro, който чрез дигитално свързване на целия производствен процес в едно цяло, подобрява производствената ефективност, визуализира разходите в реално време и увеличава рентабилността. KP Connect Pro изгражда „умни“ предприятия, свързвайки в едно цяло машини от различни производители и от различни производствени етапи.

 

KP Connect Pro

Процесите в производството, тяхната последователност и време на стартиране/завършване се изчисляват от софтуера и се оптимизират ежедневно на базата на постигнатите резултати. От различни мениджърски нива, с различна степен на достъп, се следят в реално време резултатите от производствения процес, включително и качеството на печат на машините KOMORI до ниво цветни показатели по скали за измерване. Благодарение на последното, отпада и необходимостта от присъствие на клиенти на печат, както и на постоянен контрол от отдели по качество.

KOMORI LITHRONE G44 Advance

За първи път в Китай, KOMORI подчерта високата производителност на модела G44 Advance. С размер на листа 840 х 1150 см. и дебелина на материала печат (по избор) от 0.04 до 1.0, гъвкавостта, оперативността и скоростта на производство са без аналог в бранша. Моделът привлича вниманието като стратегическа машина за чувствително подобряване на производителността при печата на опаковки. Опаковъчните изделия, които могат да се монтират в този формат са с около 20% повече полезна продаваема площ, отколкото при стандартната 70 х 100 машина.

 

G44 Advance
На снимката: Komori G44 Advance

 

SMART COLOR

Като част от събитието, на специална демонстрация, KOMORI представиха технологията за отпечатване на почти всички пантонски цветове само с два допълнителни към стандартния CMYK печат. Интелигентната система SMART COLOR, смесва CMYK + Orange + Green и чрез специален софтуер възпроизвежда повечето цветове по Pantone. В резултат – с шестцветна машина KOMORI и два пантонски цвята – оранжево и зелено, се генерират огромни икономии от поръчки на Pantone мастила, от времена за дълги подготовки и неколкократно миене на много секции, от разходи за почистваща химия, почистващи средства и човешки труд. Също така се редуцират и високите разходи за депониране на вредни материали – химикали и пигменти. С поглед и към околната среда, технологията на KOMORI – SMART COLOR генерира приходи, спестявайки от време, труд и материали.

 

KOMORI – SMART COLOR

 

Източник: Булграфика, официален представител на KOMORI за България

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.