По-добър баланс между качество и ефективност с иновацията PureFlexo за флексопечат

96
По-добър баланс между качество и ефективност с иновацията PureFlexo за флексопечат

Изискванията, които имат клиентите за печата на гъвкави опаковки, все повече увеличават нуждата от по-ефективно производство. Сега можете да възстановите баланса в печатницата!

 

PureFlexo


PureFlexo позволява да се постигне по-широк оперативен прозорец на печатната машина, като повишава възможностите на печата на опаковки. PureFlexo е част от системата за подготовка на флексо клишета Miraclon Kodak Flexcel NX, която можете да намерите в портфолиото на ГЕД,

Създаден на основата на задълбочено проучване от на Miraclon в областта на високо контролираните механизми за пренос на мастило, PureFlexo дава безпрецедентен контрол над нежеланото разпръскване на мастило, което е в основата на често срещаните проблеми с печата.

PureFlexo е проектиран и оптимизиран специално за печат върху широки медии и печат върху филм със солвентно мастило.

Постигнете чист и незамърсен печат с PureFlexo!

Постоянната промяна и подобряване на технологиите за печат, дадоха на индустрията изключителни възможности за по-добри резултати, за които преди можеше само да се мечтае. С тях обаче крайният клиент става по-взискателен, тъй като се научава, че има възможност да постигне креативните си идеи, стига да се използва правилната технология за неговата поръчка.

Ето защо PureFlexo ви прави конкурентни!

Проблеми, произлизащи от различните изисквания на крайния клиент:

 • Не се постигат най-добрите скорости на производство;
 • Има нужда непрекъснато да се променя настройването;
 • По-чести спирания на машините;
 • Завишен риск от отказани поръчки за печат.

Днешният флексопечат се е издигнал достатъчно високо, за да отговори на предизвикателството на клиентите, които имат нужда от грабващи окото опаковки с постоянен цвят. Наред с това, този вид печат отговаря на променящите се производствени изисквания. Но влиянието на предпечатния отдел и в производството на постоянно повишаващите се искания на клиентите, и на все по-сложните поръчки, може да бъде голямо.

 • Намалете броя на непредвидените спирания на машината заради “мръсен” печат;
 • Постигнете по-висока предвидимост на цветовете;
 • Намалете проблемите в съвпадението на цвета при цветните проби;
 • Намалете възможностите за грешки, свързани с работата на оператора и други промени в производството.

PureFlexo дава средства за решение на тези проблеми като не позволява мастилото да се разлива или наслагва, където това не е желано. При стартиране на машината или по време на целия тираж, получавате широк производствен прозорец и позволявате спокойствие и ефикасност през цялата верига на стойността: предвидим, стабилен цвят и видимо по-чист печат.

Разходи, които можете да спестите използвайки иновацията PureFlexo

Периодичните производствени разходи са основен финансов фактор, който трябва да се вземе предвид в печатницата. От него в голяма степен се определят цените, печалбите и възможностите за растеж. Всяка възможност за спестяване от регулярния производствен разход е средство за подобряване финансовите възможности във вашия бизнес.

Спестяване от Електричество
Всяко спиране на машината, нужда от почистване и грешки в поръчките, изразходва ток и други комунални производствени разходи, които можете да вложите в нови поръчки с реална стойност и приходи за вашия бизнес.

Спестяване от Производствено време
Времето, което се изразходва в спиране на производството е загуба на потенциални поръчки, възможност да се загуби настоящата поръчка поради забавяне, както и недоволство на служителите. Спестяванията от ефективността на производственото време в печатницата ви дава възможност да израстете напред.

Спестяване от Мастило
Качественото управление на мастилото е един от основните фактори за печелившо производство в печатницата. Точното управление с предвидими количества мастило ви позволява да обработвате вашите поръчки ефикасно и с много високи резултати за очакванията на крайния клиент.

Спестяване от други Производствени материали
Грешките и спиранията на машината изискват немалко количество материали за пренаправяне, пренастройка и пускане на нови тиражи. Защо да бракувате ресурси, когато можете да постигнете отлични резултати винаги от първото задвижване на машината?

Постигнете по-чист, по-ефикасен печат: от дизайна до щанда в магазина!

 • Изпълнявайте сложни клиентски дизайни с увереност.
 • Разчупете кръга на търсене на цвят, корекции и преработка на клишето.
 • Иновативно, различно решение, което намалява вътрешните разходи за предпечат.
 • PureFlexo Printing позволява по-бързо и по-точно постигане на съвпадение на цветните проби. Това означава намаляване нуждата от тестове за съвпадение, освобождаване на време за други проекти и спестяване на пътни разходи.
 • При по-сложни поръчки, операторите на печатни машини могат да забележат по-бързи стартирания и по-бързо преминаване на тиража.
 • Преминете към по-мека монтажна лента, без това да компрометира възпроизвеждането на изображението.
 • По-малък брой непредвидени спирания на машината, по-малко дефекти и отклонения в цвета, означава по-широки толеранси на печат, с потенциал за по-високи скорости на машините.
 • РЕЗУЛТАТ: Увеличаване на производственото време!

Финансовото влияние на непредвидените спирания може да достигне до много високи негативни нива, наред към които стоят проблеми като загубено време на печатната машина, похабени материали, влияния върху ламинацията и изгубени потенциални възможности, неразпределени в производствено време.

Насочете мастилото така, както искате!

Печат, който се изпълнява при всеки тираж, и висококачествено управление на цвета за всяка поръчка

Мастило, което се движи безпрепятствено, е естествена характеристика на печата със солвентни мастила за флексо върху филм. Когато това мастило достигне места, до които не би трябвало да достига и които би могло да запълни, то може да причини припокриване на точките и наслояване на мастилото, което води до “мръсен печат”. Невинаги е лесно този проблем да се управлява и той често се влошава заради практики, проектирани да решат други проблеми, типични за печата – като използването на по-твърди ленти, по-голям обем мастило и прекомерно количество отпечатъци.

PureFlexo Printing използва технология със сложни форми на повърхността на клишето, за да устои на склонността на мастилото да потече по време на печата. Резултатите са видими и измерими, с по-малко нарастване на растеровата точка и значително по-малко наслояване на мастилото.

Флексото, което работи за предпечата и печата

През последните 10-15 години бяха постигнати значителни подобрения в технологиите на флексо клишетата, печатните машини и предпечата – заедно с нови анилокси, мастила и монтажни ленти. Тези подобрения изведоха визуалните резултати от флексопечата на съвсем ново ниво, което преди това дори не можехме да си представим.

Върхове на изискванията за качество, предизвикателства в печатните машини и предпечата

От друга страна сложните графични елементи, които клиентите вече очакват, започвайки от фотореалистично съдържание и стигайки до повече детайли в отпечатаните опаковки, доведе до негативно влияние върху ефективността и печалбите на печатниците.

ГЕД заедно със своите партньори Miraclon, поставят фокус върху пълната флексо оптимизация при предпечат и печат. Защото изискванията на марките и производителите на крайни продукти и търсеното високо качество могат да затруднят печалбите от производството.

PureFlexo е построен върху експертизата в областта на сложните механизми за управление на мастилото. Целта е висококачественият флексопечат да стане предвидим и с висока ефективност в цялата производствена верига.

Възстановете баланса между качество и ефективност. Направете вашия флексо печат чист и незамърсен с PureFlexo!

За Miraclon
Зад името Miraclon стоят специалистите, създатели на решенията Kodak Flexcel. Като самостоятелна компания, Miraclon продължава да разработва и да въвежда иновации в своите решения. Тя има една ясна цел – да осигурява най-доброто за клиентите си и да продължава развитието на флексопечата в лицето на продуктите Kodak Flexcel. Miraclon развива дейността си във всеки регион на света, с офиси в Белгия, Япония, Мексико и Сингапур.

Прочетете Флексо технологията Flexcel NX – възможности, предимства и защо тя е печелившият избор

За ГЕД
ГЕД е водещ дистрибутор на оборудване, софтуер и консумативи за печатната индустрия. Фирмата е надежден и стабилен партньор с богата и внимателно подбрана продуктова гама. Те доставят цялостни решения, на които можете да разчитате от първия ден, превръщайки се в част от вашия процес, като го оптимизират и направят по-ефективен.

Свържете се с ГЕД
Телефон: 02 80 61 264
Имейл: sales@gedbg.com
Уебсайт: printing.gedbg.com

Интернет портал за печатни технологии.