Canon обновява портфолиото си от монохромни производствени принтери с модела QUARTZ от серията varioPRINT 140

558
Canon обновява портфолиото си от монохромни производствени принтери с модела QUARTZ от серията varioPRINT 140

Canon обнови портфолиото си от монохромни принтери с модела QUARTZ от серията varioPRINT 140, предназначен за производствен печат. Възползвайки се от доказаните технологии на утвърдената серия varioPRINT 140, новият модел QUARTZ предлага на доставчиците на печатни услуги и in-house печатните центрове възможност за временно надграждане на скоростта с цел поемане на производствените пикове. Потребителите могат да се възползват и от опцията Form Assist Module за повече гъвкавост при производството на печатни материали.

 

QUARTZ от серията varioPRINT 14
Моделът QUARTZ от серията varioPRINT 140 е най-новият монохромен производствен принтер на Canon

 

Въведена през 2017 г., серията varioPRINT 140 е с доказан успех на пазара с над 2200 инсталирани системи в Европа, Близкия изток и Африка. Създаден за производствени среди с малък до среден печатен обем (80 000 до 800 000 страници A4 средно на месец), QUARTZ от серията varioPRINT 140 е проектиран за издръжливост, надеждност, продуктивност и висококачествен печат.

С въвеждането на нова схема за лицензиране потребителите на QUARTZ от серията varioPRINT 140 могат да се възползват от постоянни или временни лицензи за надграждане на скоростта на печат от 115 ppm към 130 ppm или 140 ppm. Така бизнесите получават по-голяма производствена гъвкавост, за да могат да реагират на непредсказуеми колебания в клиентското търсене, както и потенциал за увеличаване на капацитета до 2,3 милиона A4 страници на месец за справяне със сезонните пикове. Временният лиценз се предлага на месечна база и може да бъде удължаван толкова пъти, колкото е необходимо, през целия експлоатационен живот на принтера.

За повече гъвкавост при работата с хартии потребителите могат да монтират Form Assist Module в касета за хартия, за да увеличат капацитета за работа с хартии с нестандартна дебелина, като например хартии със залепена банкова карта, сгънати хартии или хартии с прикрепена бланка.

QUARTZ от серията varioPRINT 140 не генерира озонови емисии и е проектиран да минимизира отпадъците от тонер. Благодарение на технологията HeatXchange™ топлината, генерирана при фиксирането на тонера, се прехвърля към новопостъпващите листове за печат. Така са пести енергия, а технологията с ниска температура на изпичане на тонера е съвместима с широка гама хартии.

Принтерът се доставя стандартно с вграден контролер Canon PRISMAsync, който осигурява интуитивно управление и позволява планиране на производството до осем часа напред. За удобство на оператора известията за изчерпване на тонера или хартията, както и за разтоварване на отпечатана продукция, се генерират достатъчно рано за гарантиране на непрекъсваемост на печата.

Дженифър Колочек, старши директор за европейско планиране, маркетинг и иновации, производствен печат в Canon Европа, коментира: „Въпреки текущото фокусиране на сектора на дигиталния печат върху цветния печат, монохромният печат ще продължи да формира значителна част от общите обеми на печат, сега и през следващите години. Много доставчици на печатни услуги и in-house  печатни центрове се нуждаят от здрав монохромен принтер, който осигурява качеството, производителността и удобствата при употреба, от които се нуждаят за производството на печатни материали в кратки срокове. От пускането ѝ на пазара през 2017 г. хиляди потребители в цяла Европа, Близкия изток и Африка избраха серията varioPRINT 140 заради нейния надежден принос към техните производствени мощности. С въвеждането на лицензи за временно надграждане на скоростта отговаряме на нарастващите предизвикателства за точно прогнозиране на производствените обеми. Гъвкавото лицензиране позволява на клиентите да инвестират с увереност, знаейки, че могат да се възползват от допълнителен капацитет за справяне с производствените пикове.“

Новият принтер QUARTZ от серията varioPRINT 140 ще се предлага в търговската мрежа от Canon и акредитирани партньори от април 2023.

За да научите повече за Canon varioPRINT 140 QUARTZ, щракнете тук: www.canon-europe.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.