Нови хибридни латексови принтери от HP

152
Нови хибридни латексови принтери от HP

HP разшириха портфолиото на предлаганите от тях машини с хибридните латексови принтери R2000 Plus и R1000 Plus. Те се явяват развитие на моделите Latex R2000 и Latex R1000 от 2018 година, които бяха първите в света широкоформатни принтери с латексови мастила с възможност да печатат върху твърди листови материали.

HP Latex R2000 Plus

  • HP Latex R2000 Plus може да печата на листови и ролни материали с ширина до 2.5 м. Моделът може да печата с бял цвят и е снабден с 5-литрови касети за мастила.  Скорост на печат според броя на пасовете: (6 pass, 100%) – 47 м2/ч или 12.2 листа/ч, (3 pass, 70%) – 92 м2/ч или 26 листа/ч.
  • HP Latex R1000 Plus работи с листови и ролни материали с ширина до 1.64 м. Принтерът печата с бял цвят и е снабден с трилитрови касети за мастилата. Скорост на печат според броя на пасовете (6 pass, 100%) – 30 м2/ч или 6 листа/ч, (3 pass, 70%) – 60 м2/ч или 13 листа/ч.
  • HP Latex R1000 – най-достъпния модел, възможностите му за печат са като на Latex R1000 Plus, но може да печата само на листови материали.

Подобренията по новите модели включват освен увеличената производителност, но и софтуерни подобрения, направени са подобрения в подаването и управлението на печат на няколко листа едновременно.

Серията R е подходяща за печат на пенокартон, разпенено PVC, велпапе, плексиглас, поликарбонат, гофриран борд тип пчелна пита, алуминиеви композитни панели и дърво, и др. Ролните материали могат да бъдат: винили, самозалепващо фолиа, хартии с покритие, полипропилен, полистирол, текстил и др.

Технически характеристики на HP Latex R2000 Plus.
Технически характеристики на HP Latex R1000 Plus

Източник: HP

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.