Сделка за 50 милиона евро между Ricoh и Durst

72
Сделка за 50 милиона евро между Ricoh и Durst

Двете компании подписаха нов договор за технологично сътрудничество на стойност 50 милиона евро, което включва продължаване на разработването на нови мастиленоструйни глави и принтери.

Мнозина знаят, че популярните печатни глави Ricoh Gen 5 вече се използват в широкоформатните текстилни принтери Durst серия Alpha, както и в печатните машини серия P5 предназначени за печат на рекламни материали, POS материали, опаковки и др.

 

Durst серия Alpha
На снимката: Durst серия Alpha

 

„Партньорството ще ни позволи да разработваме печатащи глави по-целенасочено и в съответствие с реалните изискванията. Като обединяваме екипите за разработка на Ricoh и Durst, ние работим заедно за непрекъснато подобряване на всяко печатащо устройство, което в крайна сметка е от полза за клиентите.“ – каза Christian Compera, ръководител на отдела за индустриален печат на Ricoh:

 

durst p5
на снимката: широкоформатен UV Durst серия P5

 

„Разширяването на нашето партньорство с Ricoh ни позволява да пускаме на пазара по-бързо ново печатно оборудване, докато работим заедно, за да създадем идеалното взаимодействие между печатащи глави, мастила и материали. Това ни позволява не само да постигнем максимално качество и скорост на печат, но и да гарантираме надеждност през дългия живот на принтера. Това дава на нашите клиенти ясна основа за вземане на инвестиционни решения, без да се отчита рисковият фактор, свързан с печатащата глава.” – сподели Кристоф Гампер, съсобственик и главен изпълнителен директор на Durst Group.

Интернет портал за печатни технологии.