Roland започва продажби на Dimense в цял свят

392
Roland започва продажби на Dimense в цял свят

Roland DG започна да продава и поддържа решението за широкоформатен цифров печат Dimense, с възможност за триизмерен релефен печат.

За Dimense писахме в Printguide преди около половин година. Решението вече е разработено и се произвежда от съвместното предприятие DG Dimense, което е създадено в Литва през октомври 2023 г.

 

Dimense релефни тапети

 

„Като предлагаме уникалната добавена стойност, създадена от Dimense, на клиентите по целия свят, ще ускорим цифровизацията на пазара на интериорни декорации“, заяви Тони Милър, президент на глобалното подразделение за продажби и маркетинг на Roland DG.

Решението Dimense се състои от мастиленоструйния принтер Dimensor S в комбинация с медия, която има свойството да се разпенва при нагряване, структурирано мастило за контрол на разпенването и CMYK мастило на водна основа. След отпечатването носителят се нагрява от вградения нагревател на принтера, което кара областите, които не са покрити със структурно мастило, да се разпенват с дебелина до 1,5 мм, създавайки текстурирани дизайни.

 

Dimensor S

 

Dimense е разработила ексклузивна линия медии без PVC, които са предназначени за системата, с няколко варианта, включително матов, велурен, сребърен металик, златен металик, перлен и хамелеон. Това позволява производството на голямо разнообразие от интериорни декорации, включително тапети, както и POS.

Линията включва и текстилни медии, идеални за вътрешна реклама, като графики със силиконови ръбове, платна, ролбанери, POP и др. Благодарение на съответствието им със стандартите за безопасност като AgBB и сертификата A+, тези медии могат да се използват безопасно в различни ситуации на закрито.

„Твърди се, че по-малко от 5% от печата на тапети е дигитализиран, а се очаква тази индустрия да се ускори. Нараства и необходимостта от търговски обекти, които осигуряват на хората незабравимо изживяване, както и от офиси и жилищни пространства, които са уникални, а решенията за дигитален печат ще играят все по-активна роля в тази интериорна декорация“, казва Милър.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.