Roland отчита 18% увеличение на червените и оранжевите мастила

878
Roland отчита 18% увеличение на червените и оранжевите мастила

Roland DG отчита значителен ръст в продажбите на червени и оранжеви мастила след тяхната маркетингова кампания „50 нюанса червено“, с която демонстрираха технологията TrueVis.

 

 

Компанията съобщи, че от началото на годината досега продажбите са отбелязали 18% ръст, спрямо 2022 г.. Значителното увеличение на продажбите е достигнало своя пик през юни 2023 г., след като кампанията „50 Shades of Red“ стартира в края на май тази година.

„Цветът на годината“ на Pantone за 2024 г. неотдавна беше обявен като „Peach Fuzz“ – мек, пастелен нюанс, който точно отразява нюанса „Fox“ на Roland от „50 Shades Lookbook“. Цветът на годината за 2023 г. също беше избран от червената част на цветовия спектър с избора на Viva Magenta, ярък пурпурен нюанс.

 

Лорън Суинъртън, ръководител на отдел „Маркетингови комуникации и марка“ за Европа, Близкия изток и Африка в Roland DG, е заявил: „2023 г. е годината на червеното и оранжевото. След блестящия отзвук на кампанията ни „50 нюанса червено“ наблюдаваме увеличение на продажбите на червени и оранжеви мастила, тъй като печатниците се стремят да отговорят на търсенето на този цвят от страна на клиентите. Радваме се, че Pantone се присъедини към нас с избора си за цвят на годината за 2024 г.“

 

По-рано тази година експертите от Pantone обявиха, че цветовата палитра на Седмицата на модата в Ню Йорк (NYFW) за пролетта на 2024 г. също ще бъде водена от червеното и оранжевото. Orangeade (Pantone 17-1461 TCX) и червеното Rooibos Tea (Pantone 18-1355 TCX) ще заеме централно място на най-голямото модно събитие.

Полезно:

Вижте още какво означават цифрите и съкращенията TPX/TPG, TCX в Pantone FASHION, HOME + INTERIORS

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.