Roland VS-300iS-GO – бързо, точно и безвредно индустриално решение за печат върху широка гама продукти

152
Roland VS-300iS-GO – бързо, точно и безвредно индустриално решение за печат върху широка гама продукти

Плоскопечатащата система е предназначена за приложения от бутони и клавиатури до широка гама продукти, включително електроника, вендинг автомати, офис оборудване, медицинска техника и други.

Безвредна, гъвкава и издържлива алтернатива на аналоговите технологии

VS-300iS-GO, е резултат на сътрудничество между Roland DG и производителя на мастила Marabu GmbH & Co. Като част от уникалния хибриден работен процес новата система печата цветни изображения, текст и лога, които след това се покриват със слой бяло мастило, отпечатано чрез ситопечатна технология. Така изображението се вижда през материала, върху който е отпечатано. Този тип индустриален печат се използва за различни типове машини и продукти, особено такива с много бутони, екрани и сложна форма.

 

Roland VS-300iS-GO

 

Така потребителите получават предимствата на цифровата технология, както и ниски разходи, кратко време за подготовка, лесно допечатване, възможности за печат на мостри, изключителна устойчивост и качество. Нещо повече, мастилата на водна основа на Marabu практически нямат миризма и постигат най-високите нива на безопасност, която съответства на стандарта EN71-3.

Впечатляваща гама и точно възпроизвеждане на цвета

Roland VS-300iS-GO е префектен за печат на пълноцветни изображения с много детайли и плавни преливки. Лесният за употреба софтуер и широката цветова гама позволяват на потребителите да постигат бързо и точно съответствие на цветовете. Това е идеално за корпоративно брандиране, с възможност за печат с PANTONE или RAL съответствие и висока повтаряемост при ретираж.

Огромен пазарен потенциал

Paul Willems, директор на бизнес развитието, Roland DG, коментира: “Roland и Marabu съчетаха специализираното си знание, за да предложат иновативно специализирано решение. Новият VS-300iS-GO предлага най-добрите възможни резултати от гледна точка на качество, устойчивост и ефективност. Това позволява лесен достъп до печеливш пазар с малка инвестици, компактни размери и лесна употреба. Възможните приложения на VS-300iS-GO включват приложения в електрониката, въздухоплаването, медицината, домашни уреди и много други.“

Matthias Schieber, продуктов мениджър, Marabu, каза „Marabu и Roland DG обединиха силите си, за да осигурят специализирано решение за приложения, които изискват максимално качество и устойчивост. Мастилата Maqua Jet DA-RGO са технически утвърдено решение за индустриален печат, което е проектирано за съвместна употреба със сито мастилата на Marabu. Maqua Jet DA-RGO затвърждава водещата технологична позиция на Marabu в индустриалния печат и е допълнително инкджет решение за хибриден работен процес.“

Източник: пресинфопрмация на Roland DG
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.