Компанията собственик на Lidl ще придобие фабрика за хартия

829
Компанията собственик на Lidl ще придобие фабрика за хартия

Schwarz Produktion, която е част от Schwarz Group, са се съгласили да закупят завода за производство на хартия Maxau на Stora Enso в Германия.

 

Maxau
Заводът за производство на хартия Maxau на Stora Enso в Германия

Сделката вероятно ще се финализира най-късно до началото на 2023 година, след като премине регулаторни одобрения. Обявената цена за предприятието е близо 210 милиона евро.

Преди няколко месеца Stora Enso обявиха, че ще продадат четири от петте си завода за производство на хартия и тази сделка с Schwarz Produktion е част от това. В съответствие с новата стратегия на Stora Enso, фокусът и се насочва към дългосрочния потенциал за растеж на възобновяеми продукти в опаковките, строителните решения и иновациите в биоматериалите. Продължават и процесите за продажба на заводите Nymölla, Hylte и Anjala без конкретни срокове.

Очаква се Schwarz Produktion да продължат производството на хартия на обекта и запазването на работата на 440-те служители, принадлежащи към организацията на завода, ще бъдат част от сделката. Stora Enso ще продължи да управлява фабриката и ще обслужва клиентите на суперкаландрирана хартия (SC) до приключването на сделката.

Полезно: Суперкаландрирана хартия (SC) – Super Calendered (SC-A, SC-B, SC-C) или Суперкаландрирана хартия (клас А, В, С) е хартия, на която не е приложено покритие, но заради технологията (обработва се с каландри, нагрети ролки) на производство изглежда по-лъскава и по-гладка. Липсата на покритие я прави по-лека и по-евтина. Използва се за печат на изделия в големи тиражи и с кратък живот като листовки, списания и др.

 

Интернет портал за печатни технологии.