Siegwerk стартира най-големият завод за автоматизирано производство на мастила в Европа

310
Siegwerk стартира най-големият завод за автоматизирано производство на мастила в Европа

Напълно автоматизираното производство е базирано в Зигбург, Германия и поставя нови стандарти в производството на персонализирани мастила и лакове.

Siegwerk, един от най-големите производители на мастила за производство на опаковки и етикети в света, отвори напълно автоматизиран завод за производство на мастила по заявка в централата си в Зигбург. Новият Blending Center е най-голямото напълно автоматизирано производство на мастила в Европа.

 

мастила Siegwerk

„Отварянето на този завод е ключово за глобалната ни производствена мрежа и е огромна стъпка напред за нас,” каза Herbert Forker, изпълнителен директор на Siegwerk. Новото производство е оборудвано с последните технологии и е пример за свързано Industry 4.0 решение. „Темите за дигитализация и автоматизация са водещи.“ Тестовите операции в новия център вече са в прогрес, очакванията са скоро производството да работи с пълен капацитет.

Новият Blending Center отговаря на всички законови изисквания и предлага постоянно качество на производството, базирано на надеждни, стандартизирани процеси, съчетани с висока производителност. В сравнение с предишни версии на процеса сега производството е по-ефективно и прозрачно. Той позволява по-чисто и безопасно производство.

Siegwerk в момента има 16 завода за базови мастила, в които базовите продукти се произвеждат съобразно. Компанията има и 50 бази, в които мастилата се смесват и дозират. Те са известни като Blending Centers и там мастилата се смесват и адаптират според изискванията на клиентите.

Източник: siegwerk.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.