STS Inks с по-голям принтер за своята DTF система

2260
STS Inks с по-голям принтер за своята DTF система

STS Inks участваха успешно на отминалото изложение FESPA 2022 в Берлин, където представиха своето DTF решение, разработено съвместно с Mutoh.

Ексклузивната DTF система на STS e създадена да бъде възможно най-рентабилното и безпроблемно решение за опростяване на процеса за бързо създаване на персонализирани тениски и облекло. Компанията за първи път стартира своята революционна модулна система Direct-to-Film (DTF) през 2021 г. Решенията на STS са разработени в партньорство с Mutoh – най-продавания производител на широкоформатни принтери.

 

STS Inks FESPA 2022

 

STS Inks представиха 64-инчовия двуглав DTF принтер Mutoh на друго международно изложение ISA 2022, проведено в началото на май тази година.

STS Inks добавиха към своята вече позната DTF система включваща компактен принтер STS VJ628D, нов модел STS/MUTOH XPJ 1682D 1.6 м. DTF принтер, за запълване на празнините на пазара. Шахматно разположените глави позволяват на XPJ 1682D изключително бързи скорости на печат и плавни преливки, като същевременно модела осигурява висококачествен печат дори при намалена разделителна способност.

 

STS/MUTOH XPJ 1682D

 

Новият принтер на STS/Mutoh разполага с RIP софтуер Flexi DTF Pro Edition от SAi, оборудван с Flexi DTF Pro Editor. XPJ-1682D също включва автоматична калибрация на подравняването при двупосочен печат, лесен за употреба тъч панел, подобрено LED осветление и модернизирано устройство за подаване на медията, което позволява на операторите да зареждат и сменят множество различни ролки по-бързо и лесно. Тези функции са създадени, да улеснят употребата и поддръжката, докато принтерът продължава да предоставя висока производителност и висококачествена продукция. XPJ-1682D е съчетан с DTF мастилата на STS, които предлагат на потребителите изключително богата цветова гама и ненадмината издръжливост.

„Развълнувани сме да покажем за пръв път на посетителите на ISA новия 64-инчов DTF принтер STS/MUTOH XPJ 1682D и да им дадем възможност да изпробват цялостното ни DTF решение“ каза Шахар Тургеман, основателят на STS Inks на международното изложение ISA при представянето на новия принтер. „Имахме невероятна обратна връзка на модулната ни DTF система след пускането ѝ на пазара и нямаме търпение да продължим да разширяваме DTF опциите и възможностите си, за да можем да отговорим на постоянно растящите нужди на индустрията.“

DTF технологията има няколко предимства пред традиционния DTG (Direct-to-Garment) печат, чиято употреба е ограничена само върху памучни предварително подготвени материи и се износва по-бързо. Докато DTF може да се прилага върху текстил от памук, коприна, полиестер, деним, найлон, кожа, смесени материи 50/50 и множество други. Технологията дава еднакво добри резултати, както върху светъл, така и върху тъмен текстил и позволява да се избира между гланцов или матов ефект. При DTF технологията не е необходимо рязане или чистене, създава отчетливи изображения с ясни краища, не се нуждае от напреднали технически познания за печата и не на последно място създава по-малко отпадък.

STS Inks създават своите DTF пакети и системи като интуитивна и лесна за употреба алтернатива на вече съществуващите на пазара решения. Компанията посвещава огромно количество време за изследвания на най-подходящите за съчетаване модули, които да са лесни за настройка и употреба веднага след поставянето им. Резултатът е потребителско преживяване без излишни проблеми, за разлика от други системи, които често изискват множество времеемки и трудоемки калибрации и настройки при пристигането им. В допълнение STS Inks предлага неповторимо обслужване и надеждност, особено в сравнение с предизвикателствата при  преправени и доработени настолни принтери.

STS Inks пусна на пазара първите в индустрията флуоресцентни мастила за DTF печат през декември 2021. А преди няколко месеца компанията обяви нови мастила за фотореалистичен DTF печат, включващи и light magenta и light cyan, с помощта на които могат да се постигнат по-добри преливки и по-точни цветове. STS Inks са добре познати със своите висококачествени мастила, съвместими и с повечето известни марки широкоформатни принтери. DTF мастилата на STS предлагат голяма плътност, широка гама и невероятна наситеност на цветовете, а печатащата глава е защитена с капсулирана смола и нанопигмент.

Мастилата не са токсични и са природосъобразни, създадени за отлична производителност и голяма устойчивост на пране, с постоянност на цвета от партида до партида. Налични са CMYK, бяло, а и други цветови опции. Произвеждат се в САЩ и са преминали редица изпитания и тестове.

STS inks са партньор на Адком.

Източник: Адком

Интернет портал за печатни технологии.