Uteco LEVANTE – нова машина за покрития и екструдиране

347
Uteco LEVANTE – нова машина за покрития и екструдиране

Революционна машина за екструдиране на материали и нанасяне на покрития, задвижвана от технологията Gap. LEVANTE е последно поколение иновация със съвременни технологии за висока ефективност и устойчивост във времето.

 

Uteco LEVANTE

 

Uteco LEVANTE е ново уникално решение от край до край за нанасяне на покритие чрез екструзия с интегрирана автоматизация и технологии с висока добавена стойност.

Със своята изключителна производствена скорост до 750 м. / мин. и много ефективни полу-плаващи тунели за сушене машината създава готов материал за много кратко време.

Ергономични конзоли с до три различни панела за управление, всички управлявани от един и същ софтуер гарантират безопасност, отличен контрол на машината, качествена поддръжка и лесно почистване.

LEVANTE е иновативна машина в опаковъчната индустрия, която се предлага в три конфигурации: Duplex, Triplex и специално приложение за опаковане с течни материали.

Високо качество на екструзия

В машината LEVANTE са интегрирани иновативни технологични компоненти за подобряване на качеството на ламинираните материали:

 • Прецизен контрол на температурите на топене
 • Точност при позициониране на медията
 • Система за рециркулация на изпаренията до 100%
 • Прецизно проектиран винт, който оптимизира качеството на смесване на полимера

Продуктивност без аналог

LEVANTE има висок производствен капацитет и гарантира изключителна производителност. Възможностите за производство на машината отговарят на събраното ноу-хау на Uteco в техните флексо печатни машини – много ефективни тунели за сушене, оборудвани с полу-плаваща технология, която позволява ефективност на сушенето на праймера.

Uteco LEVANTE

Лекота и безопасност на работа с всяка поръчка

LEVANTE има няколко нови функции, които влияят върху ергономичността и качеството, с което произвежда машината:

 • Пълен контрол на машината с до три панела за управление от различни точки с един и същи софтуер;
 • Бърза смяна на цилиндъра за натиск позволява почистване за по-малко от една минута;
 • Възможността за използване на изцяло или частично тефлонови ръкави върху тефлонови ленти гарантира:
  • по-лесен монтаж
  • минимално време на престой
  • повече издръжливост на ръкавите
  • подобрено качество на покритието

Тефлоновият дизайн предотвратява повреда на ръбовете на ръкавите, което го прави превъзходен избор за безпроблемни операции и резултати с по-високо качество.

 • Автоматичната система за почистване на барабана за охлаждане го почиства, без да е необходимо да го изваждате от мястото му. Тази система може да се настройва от конзолите за управление, което улеснява процеса и намалява времето за престой.
 • Затворените кабини осигуряват безопасна работна среда чрез намаляване на температурата и нивата на шум. Тази настройка позволява безопасност и комфорт за оператора. Едновременно с това тя поддържа контролирана атмосфера без разтворители.

Висока автоматизация

Част от автоматизираните функции включват бързо и автоматично регулиране на цилиндрите за пресоване без ръчна намеса.
Налични са динамични зиг-загообразни движения за възстановяване и поддържане на оптималната позиция на матрицата за екструдиране. Това повишава оперативната ефективност в производството и намалява грешките и бракувания материал.

 

Стабилна машина за стабилен процес

LEVANTE е резултат от перфектната интеграция между технологиите за опаковане и екструдиране, която позволява ефективно и качествено нанасяне на покритие с високи натоварвания.

Машина за екструзия с фокус към природата

Екологичен, ефективен и създаден да бъде устойчив – LEVANTE е оборудван с енергоспестяващи технологии като система за рециркулация на изпаренията до 100%. Освен това машината гарантира среда без разтворители и нисък шум при работа на оператора.

Официален представител на всички решения на Uteco за флексо печат, дълбок печат, каширане и нанасяне на покритие е фирма ГЕД ООД.

Източник: ГЕД
Запишете се за имейл Бюлетин на ГЕД Печатни Решения
Последвайте ГЕД в LinkedIn

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.