Дигитална машина за печат на опаковки VariJЕТ 106

168
Дигитална машина за печат на опаковки VariJЕТ 106

Koenig & Bauer представи на виртуалната drupa новата листова дигитална машина за печат на опаковки VariJЕТ 106.

 

VariJET 106

 

Дигитален печат на сгъваеми картонени опаковки

Дигиталната печатна машина VariJET 106 интегрира inkjet технологията в платформата на високопроизводителната листова офсетова печатна машина Rapida 106. Модулната концепция съчетава възможностите на дигиталната inkjet технология с доказаните предимства на офсетовия печат и инлайн довършителните процеси.

За поръчки с добавена стойност

VariJET 106 представлява отлична система за производство на опаковките на бъдещето, независимо дали това означава персонализирани продукти или редуване на къси и средни тиражи. Като модулна система VariJET 106 може да бъде конфигуриран съгласно Вашите конкретни производствени нужди.

Какво прави VariJET 106 толкова уникална?

  • Модулно интегриране на печатни и довършителни процеси
  • Комбинация от дигитален печат с доказаната платформа на Rapida
  • Отличен пасер благодарение на инлайн производство
  • Изключителна добра възвръщаемост на инвестицията

VariJET 106 съчетава силните страни на дигиталния inkjet печат с тези на класическия офсетов печат и инлайн довършителните процеси. Лакиране, нанасяне на студено фолио и печат преди мастиленоструйния модул или лакиране, печат и последващо щанцоване – всички процеси могат да бъдат гъвкаво интегрирани, за да отговарят на Вашето производство. Именно тази уникална гъвкавост определя VariJET 106 като най-производителната и ефективна хибридна система за дигитален печат на опаковки.

Нови предизвикателства на пазара за опаковки

Много малък процент от всички опаковки запазват дизайна си за повече от година. Тенденцията към нарастващ брой различни сгъваеми картонени кутии за идентични продукти не спира. Продажбите растатат при целеви и бързо развиващи се кампании, а опаковката е единствената медия за комуникация между продукта и клиента.

Каквото и да е необходимо да се добави към дизайна на опаковката – например информация за състезание, снимка на местен футболен шампион или брандиране на близкия супермаркет – дори късите тиражи могат да бъдат произведени с оптимални разходи с VariJET 106. Ако добавите и опциите за персонализация съгласно индивидуалните изисквания на клиента ще можете да предложите уникални продукти.

Нови сфери в бизнеса

В същото време VariJET 106 представя на Вас и Вашите клиенти цял куп нови възможности, например информационно-развлекателна опаковка, която свързва потребителите с виртуалното интернет пространство, или дизайни на сгъваеми картонени опаковки с местни препратки, или предлага различни дистрибуционни канали в рамките на един и същ регион.

Производството на сезонни или специфични за целевата група варианти на опаковки е една от най-лесните задачи с VariJET 106. На практика няма ограничения за творческите възможности и можете да реализирате иновативните идеи на дизайнерите на опаковки.

Лого Доминов КонсумативОфициален представител на Koenig & Bauer за България: Доминов- Консуматив ЕООД

Интернет портал за печатни технологии.