Добри позиции на дигиталния пазар с Ventura MC Digital от Müller Martini

139
Добри позиции на дигиталния пазар с Ventura MC Digital от Müller Martini

Дигитализацията на печатарската индустрия и търсенето на персонализирани печатни продукти се увеличават и са по-забележими от всякога поради новите бизнес-модели за публикуване и кратките срокове за реакция, изисквани от издателите към доставчиците. Тъй като дигиталният пазар все повече набира влияние и променя пазара на печат в световен мащаб, Muller Martini разработи концевата шивачка Ventura MC Digital. Тя отговоря на новите пазарни предизвикателства при концевото шиене на дигитално отпечатани продукти.

 

Ventura MC Digital от Müller Martini


Със своята модулност на системата Ventura MC Digital е уникално решение в този сегмент. Различните варианти на подаване позволяват да се използват предимствата им при работа. От устройството за подаване от лежаща купчина до захранването от палети, всичко е налично като възможност в модула за подаване на листове.
С обработката на автоматизираната сгъваща машина STАHL TH 66 от Хайделберг преди концевата шивачка може да се реализира голямо разнообразие от схеми за обработка чрез сгъване на материалите на кръст и по дължина. В зависимост от грамажа на хартията и вида й е възможно да се обработват коли F4, F8 и F12 по различни начини.

Проверката на последователността на печатните коли заедно с проверката за пълнота след събиране гарантира, че по време на производството не могат да възникнат размествания. Тази двойна проверка на продукта прави грешки от всякакъв вид невъзможни, което е особено важно при дигитално отпечатаните продукти поради по-ниските тиражи.

Директно зареждане от дигиталната печатна машина с листово подаване
Ventura MC Digital с варианта на подаване от палет също позволява машината да се зарежда директно от листова дигитална печатна машина. Между печатането и по-нататъшната обработка само палета с отпечатано съдържание се транспортира до концевата шивачка. По-нататъшната обработка се извършва директно от палета – без повторно подреждане или прехвърляне. При варианта на подаване от лежаща купчина се добавя само зареждането на ръка от палет към подаващото устройство.

Ventura MC Digital е единствената дигитална машина за концево шиене на пазара, която позволява директна обработка на формата B2 + (530 х 750 мм), който е максималният размер на листа за цифров печат на HP Indigo Series 4. Това означава, че не са необходими допълнителни подготвителни стъпки преди отпечатаното съдържание бъде завършено.

В комбинация с характеристиките на конвенционалната концева шивачка Ventura MC 160, на която се основава Ventura MC Digital, се постига най-доброто възможно качество на книжния блок.

Дигиталният вариант на концевата шивачка има всички тези функции:

  • Обикновен и разместен бод
  • Серво-контрол на напрежението при обтягането на нишката
  • Активна система за рязане за отделяне на книжния блок
  • Заваряване на нишката

Всички предимства на новата машина за концево подшиване Ventura MC Digital можете да намерите в това видео или да се запознаете с тях в проспекта, който можете да изтеглите единствено от уебсайта на Müller Martini – mullermartini.com.

 

Автор: Александър Краич
Продуктов мениджър / Маркетинг
Müller Martini Buchtechnologie GmbH

Превод от английски: Ивайло Дишков

За повече информация можете да потърсите Дишков Трейдинг, които са партньор на Muller Martini в България.

София, ж.к. Яворов, ул. „Младен Павлов“ №1 офис 200
Тел.: 0888/ 504 347
Тел.: 02/ 489 70 34
Факс: 02 943 31 09
www.dishkov-trading.com

Профилът на Дишков Трейдинг ЕООД в каталога Полиграфия Инфо
Машини и консумативи за полиграфията. Партньор на Muller Martini и OD-Systeme в България. Представител на Hoerauf, RIMA, SITMA, Edale, Brampton Engineering, DG Press, Brenna, Pantec и др. Оторизиран дистрибутор на Meech – системи за контрол на статичното електричество. Търговия с книговезки материали: тел, термолепила и PUR, конци и др.

Интернет портал за печатни технологии.