Zund на JEC World 2022 – интелигентни работни потоци за цифрово рязане и комплектоване

136
Zund на JEC World 2022 – интелигентни работни потоци за цифрово рязане и комплектоване

Решенията за рязане на Zund позволяват обработка и на най-предизвикателните материали с абсолютна точност, надеждност, и покривайки най-високите в световен мащаб стандарти за сигурност.

По време на изложението JEC World 2022 (08-10 март 2022 г.) в Париж, Zund ще представят най-новите разработки в модулните решения за рязане на композити. Известен със своя опит в цифровото рязане и интегрирането на работния процес, швейцарският производител на режещи системи и доставчик на цялостни решения осигурява водещата си позиция на пазара в индустрията на композити.

 

Zund

 

Zund ще бъде изложител в зала 5A, щанд T41 и ще демонстрира как управлението на данните, цифровото рязане и процесите надолу по веригата, като събиране, сортиране и комплектоване, могат да бъдат автоматизирани интелигентно и на основата на специфични нужди.

В Индустрия 4.0 като цяло и в частност обработката на композитни материали, потокът от данни без утежнения е ключов за ефикасността на работния процес. Благодарение на софтуерът „Zund PreCut Center“, потребителят е добре подготвен да се справи с предизвикателствата на високите изисквания за производствения процес. Софтуерът автоматично оптимизира контурите и настройва пътя на рязане в зависимост от материала и избрания инструмент. С интегрираната функция за нестинг, частите са разположени автоматично така, че да се използва оптимално материала.  Предвид високата стойност на материалите, максималното им оползотворяване е съществен фактор за икономическата страна на цифровото рязане.

С Pick&Place, Zund представя ефективно решение за напълно автоматизиран процес на събиране и окомплектация на нарязаните части. Интерфейсът на Pick&Place осъществява директна комуникация с робота посредством Zund Cut CenterZCC, който е операционният софтуер на кътера и потребителският интерфейс. Pick&Place прави възможно пълното автоматизиране на събирането, комплектоването и поставянето им върху масата. Необходимите параметри се извличат от метаданните, предоставени с поръчката за работа.

 

 

Zund е избраната система за рязане в автомобилния и аерокосмическия сектор. Системите за рязане на Zund могат да предоставят най-доброто качество и производителност на рязане, и са насочени към напълно автоматизирани работни процеси с цифрово производство. Естествено системите позволяват и постепенно внедряване на широк спектър от полуавтоматизирани решения.

Въглеродни или фибровлакна, полуготови предварително импрегнирани (препрег) материали или термопластични листове, плоскости тип „пчелна пита“, пенопласт и спомагателни материали са част от голямото разнообразие от материали, използвани в индустрията на композитите. Фактът, че всички те могат да се режат на една, многофункционална система, прави решенията за рязане на Zund наистина уникални.

За Zund:
Zund Systemtechnik AG е глобална компания със семейна собственост специализирана в системите за цифрово рязане. Името на Zund означава швейцарското качество и е синоним на прецизност, изпълнение и надеждност. Zund развива, произвежда и предлага модулни системи за рязане от 1984 г. и е един от световните лидери в производството. Мираж Груп е дистрибутор за България и доверен партньор на Zund вече повече от 10 години, който се грижи за безпроблемната техническа работа на машините така, че доверието и удовлетвореността на клиентите да са гарантирани.

Повече информация:
Таня Колева
Маркетинг Мениджър Мираж Груп ЕООД
Tel.:+359885188868
www.mirage-group.eu

Интернет портал за печатни технологии.