Печат на гъвкави опаковки с универсално мастило на Sun Chemical

2350

Компанията SunChemical пусна на пазара мастило, което може да бъде използвано за печат върху различни видове гъвкави опаковки.

Печат на гъвкави опаковки с универсално мастило
Много често производителите на гъвкави опаковки са принудени да използват различни видове мастила в зависимост от спецификата на самия технологически процес. Изборът зависи от вид на отпечатвания материал, вида на печата и дори конструкцията на самата печатна машина, устойчивостта при въздействие на топлина и светлина, и в зависимост от това дали има последващо ламиниране и мн. други. SunChemical е разработила иновационно решение, което се очаква да реши тези проблеми.

Новата многоцелева мастилена система под името SunUno Solimax може да се използва както за флексопечат и дълбок печат, но е предвидена за гъвкави опаковки от различни материали. Новите мастила са съвместими със системите за ламиниране на основа на разтворител и без него.

По твърденията на производителя, използването на SunUno Solimax опростява максимално производствения процес и  по този начин се съкращават операционните разходи.

По материали на: www.printdaily.ru
Написа: инж. Васил Станев

Повече по темата можете да прочетете тук:
www.labelsandlabeling.com
www.sunchemical.com

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в СССР, Украински полиграфически институт 1983 година. Създал е основните учебни програми по полиграфия в средното образование. Съавтор на Държавния образователен стандарт по полиграфия в средното образование. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска поезия и сърфира в социалните мрежи.