Плоскопечатащ UV принтер от Roland DG

1649
Плоскопечатащ UV принтер от Roland DG

Roland DG обяви новата плоскопечатна шестцвететна машина VersaUV LEJ-640F, за „стожер“ в еволюцията на компанията.

Плоскопечатащ UV принтер от Roland DG

 

Устройството може да печата на материали с максимален размер 1600×2500 мм, маса до 200 кг и дебелина до 150 мм. Скоростта на печат е 12,4 кв. м във високоскоростен режим, 5,5 кв. м. в час в стандартен режим и 4,1 кв. м. в час при печат с високо качество. Максималната разделителна способност е 1440х1440 точки на инч.

Принтерът използва еко UV мастилата на Roland DG и се предлага в три различни конфигурации на цветовете: CMYK, бяло и прозрачно; CMYK и две бели; CMYK и две прозрачни. Прозрачното мастило може да се използва за 3D или изпъкнали ефекти с матова и гланцова повърхност.

Rob Goleniowski, бизнес мениджър в Roland DG каза: „Тази машина генерира огромен интерес след като представихме прототипа като първото си специализирано пклоскопечатно устройство през миналата година. Характерната за тази машина гъвкавост е изключителна и очакваме да се срещнем с клиентите си, за да дискутираме как те могат да разнообразят и увеличат продуктовите си предложения като инвестират в тази технология.“

VersaUV LEJ-640F може да печата както на твърди, така и на гъвкави материали като PVC, полиуретан, полиситирен, полипропилен, картон, алуминиеви панели, гофрирани материали, PET, полиетилен и други.

Източник: rolanddg.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.