Плоскопечатен UV принтер Oce Arizona 318 GL

3053

Оce показаха по време на изминалата Fespa Digital 2012 новия си модел плоскопечатен широкоформатен UV принтер предназначен за печат на поръчки в сравнително малки обеми.

Océ Arizona 318 GL
След новата си машина за струен цветен печат ColorStream 3700, Оce представиха на Fespa Digital 2012 и Océ Arizona 318 GL. Както отбелязват от компанията този принтер е предназначен за печат на поръчки с по-малък обем. Моделът е насочен за тепърва навлизащи в този вид печат фирми. Машината струва с 35% по-евтино от предназначения за средни тиражи модел Arizona 360 GT.

Océ Arizona 318 GL е проектирана на същата платформа както Arizona 360 GT и печата със скорости до 18 м2/ч в режим Express Mode. Това отговаря на двадесет листа с формат 70×100 см в час.

Arizona 318 GL може да печата върху твърди материали, върху гладки повърхности (например стъкло) или материали с неправилна форма с максимален формат до 1,25х2,5 м и максимална дебелина до 48 мм.. По време на печат вакуумната система за фиксиране задържа листа неподвижен, което осигурява точност при напасване на цветовете и лицето и гърба. Océ Arizona 318 GL може да печата до самия край на медията без полета. За по малкото потребление на мастила се грижи фирмената технология за печат Océ VariaDot.

По материали на: www.printdaily.ru
Написа инж. Васил Станев

Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в СССР, Украински полиграфически институт 1983 година. Създал е основните учебни програми по полиграфия в средното образование. Съавтор на Държавния образователен стандарт по полиграфия в средното образование. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска поезия и сърфира в социалните мрежи.