Повече от 400 тона хартия бяха използвани за книги, базирани на трилогията „Хобит“

3156

Arctic Paper са доставили над 400 тона хартия Arctic Silk 130 г/кв. м. за производството на четири различни книги на HarperCollins, базирани на филмовата трилогия „Хобит“

Хобит 

HarperCollins са издали визуален наръчник, официално ръководство за филма, както и две детски книги. Публикуването им е едновременно с излизането по кината на първия от трите филма, базирани на предисторията на трилогията „Властелинът на пръстените“ от Толкин. Arctic Paper са доставили 404 тона от хартията си of Arctic Silk 130 г/кв. м. на италианската печатница за книги Rotolito Lombarda Spa. Първоначалният тираж на книгите е 740 000, като вече са приети поръчки и за ретиражи.

HarperCollins Adrian Sutcliffe, продуктов и продажбен мениджър на HarperCollins, каза: „Книгите трябва да произведени на матова хартия с FSC сертификация и отлично качество на печат. Вние изключително държим хартията да е гладка и от двете страни и да е достатъчно обемна, за да придаде престижен вид на книгите ни. Arctic Silk е стандартната хартия, използван от HarperCollins в цяла Европа. Тя дава обем и дебелина на изданията без да пренебрегва гладкостта, която липсва на някои хартии с покритие. Това ни осигурява превъзходна повърхност за печат и автоматично придава на „Хобит“ висококачествения вид, към който се стремим.“

740 000-те копия, публикувани до момента включват изданията за Великобритания, както и за Франция, Холандия, Германия, Норвегия, Испания, Финландия, Полша, Дания и Бразилия. Всяко заглавие е било отпечатано пълноцветно на KBA Rapida.

Източник: graphiccommunicationsinternational.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.