Показаха първата в света копирна машина с формат А2

2329
Показаха първата в света копирна машина с формат А2

От RISO представиха новата професионална цифрова копирна машина с формат А2, предназначена за печатния и графичен пазар.

копирна машина с формат А2

 

Преди пускането на тази технология най-големият използван размер за тази технология беше А3, затова се счита, че с тази иновация ще се отворят нови възможности за предлагащите подобен род услуги.

Ето как коментира новината управляващият директор на RISO Великобритания, Tatsuo Murakami: „RISO е пионер в дигиталния печат и за първи път навлиза в дигиталния печат именно с копирни машини. С новата технология за формат А2 затвърждаваме своето новаторство в този сегмент. Това ново попълнение в портфолиото ни ще отвори допълнителни възможности пред работещите в печатната и графични индустрии, които искат да предложат повече на своите клиенти.”

 

панел копирна машина с формат А2

Новата машина е подходяща за различни търговски приложения за печат, като осигурява висока резолюция от 600 dpi. Скоростта за печат може да достигне до 100 листа в минута, независимо от размера, при това на сравнително ниски нива за цена на копие. Освен за копиране, машината може да се използва и като принтер, чрез свързване към компютър чрез USB или LAN. Подготовката на оригиналите става в рамките на 60 секунди.

За разлика от офсетовите машини, при които смяната на мастилото отнема около 45 минути, при RISO това става за секунди, като може да изберете измежду няколко десетки цвята. Допълнение към това е възможността за поръчка на конкретен цвят.

Източник: www.printmonthly.co.uk
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/