Портативен 3D принтер

11433

Моделът UP! 3D Printer е сравнително евтин, компактен и опростен като конструкция в сравнение с други 3D печатащи устройства.

UP! 3D Printer печата триизмерни модели на слоеве. Последователно нанася слой след слой нагорещенa ABS или PLA пластмаса. Принципът на работа е много лесен. Програмата UP! Software автоматично разбива създадения в 3D CAD модел на слоеве и определя места, където трябва да има мостчета за поддръжка и автоматично ги създава. След това печатащата глава нанася нагорещената пластмаса. След като моделът е напълно напечатан, автоматично създадените мостчета за поддържане на модела изправен трябва да се отстранят ръчно.

За работа с принтера трябва да инсталирате безплатната програма UP! Software, която позволява да преглеждате STL файлове. След това избирате дебелината на початния слой (от 0,2 до 0,4 мм) и запазвате файла в UP3 формат. След това се печата непосредствено от него. При печат на сложни 3D модели с изпъкнали елементи програмата автоматично създава опорни елементи, което позволява печат на модели с всякаква сложност.

3д принтер 2d принтер

Скоростта на печат на UP! 3D Printer зависи от размера, разделителната способност на модела, конфигурацията и сложността на извиските, а също и от метода на запълване на вътрешните пространства (има четири настройки за запълване на модела – кух, полупразен, пълен и полупълен). Например при печат на чаша с височина 5 см диаметър 4,5 см с пълно запълване и най-високо качество на печат отнема 2 часа и 40 минути. А печат на заек висок 6 см, дълъг 8 см с полузапълване и най-високо качество отнема 22 минути.

3д принтер 2d принтер

Текста написа: Иван Иванов
Източник: pp3dp.com
prodtp.ru

Интернет портал за печатни технологии.