Потенциалният убиец на ситопечата на EFI вече е в продажба

2788

UV принтерът на EFI VUTEk HS100 Pro UV осигурява производителност като на ситопечата с качество близко до това на офсетовия печат.

EFI VUTEk HS100 Pro UV

EFI обявиха началото на продажбите в световен мащаб на широкоформатния мастиленоструен принтер EFI VUTEk HS100 Pro UV, който по тяхно мнение трябва да ускори прехода от широкоформатен ситопечат и офсетов печат към по-ефективния и универсален цифров печат.

В EFI отбелязват, че VUTEk HS100 Pro UV осигурява производителност колкото на ситопечата с качество близко до това на офсетовия печат. Скоростта на печат на VUTEk HS100 Pro UV е до 100 зареждания на час (60 в режим Point-Of-Purchase mode (600 dpi binary print mode)). Максималната широчина на материала при модела е 3,2 м.

Първият клиент на VUTEk HS100 Pro в САЩ споделя, че е успял за един ден да свърши на него работа,  която по-рано се е изпълнявала за три дни на принтера VUTEk GS3200. В Европа първият VUTEk HS100 Pro работи в немската рекламна компания WTO. В същата компания е инсталирана и първата в Европа мастиленоструйна UV-машина за печат на етикети EFI Jetrion 4900.

Превод инж. Васил Станев
По материали на  www.printdaily.ru

Вижте още:
Фирмите предлагащи директен печат върху плоскости
Фирмите предлагащи широкоформатен печат
Фирмите предлагащи широкоформатни принтери и плотери в България
Фирмите предлагащи ситопечат в България
Дигитален печат на ролни самозалепващи етикети

Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в СССР, Украински полиграфически институт 1983 година. Създал е основните учебни програми по полиграфия в средното образование. Съавтор на Държавния образователен стандарт по полиграфия в средното образование. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска поезия и сърфира в социалните мрежи.