Превърни книговезкия нож в биговачка

5012
Превърни книговезкия нож в биговачка

Основателят на Guillo-Crease Craig Collins е изобретил приспособление, превръщащо едностранния книговезки нож в биговачка. Изобретението е реализирано чрез поставяне на магнитен биговачен модул на книговезкия нож.

Превърни книговезкия нож в биговачка Guillo-Crease Craig Collins

 

Всеки биговачен модул на Guillo-Crease съдържа комплект от една горна и четири долни секции. Долните секции са четири, в зависимост от дебелината на материала, който се предвижда да се бигова. Секцията с ширина 1,5 мм е достатъчна за повечето стандартни задачи за биговане. Другите долни секции с ширина 2,5; 3,5; и 4,5 мм се използват за по специфични задачи.

По думите на Collins, неговото изобретение позволява да се биговат не само 300-грамови картони, но и ламинати с дебелина до 2,000mic. Модулът може да се използва при книговезките ножове Polar-Mohr, Perfecta, Schneider Senator и други.

Немската компания Polar-Mohr, известна със своите книговезки ножове и довършително оборудване е подписала петгодишен договор с Guillo-Crease, който и дава изключителни права на дистрибутиране на техническото решение за биговане. Polar-Mohr ще продава Guillo-Crease заедно с нови книговезки ножове и поотделно.

Новината може да заинтересува печатници, които рядко извършват биговане на своята продукция, а обемите на работа не оправдават закупуването на отделна биговачка. Цената на комплекта от различни източници на информация е около 200 до 250 британски лири.

По материали на: printingservicessingapore.sg и www.printdaily.ru

Превод инж. Васил Станев

Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в СССР, Украински полиграфически институт 1983 година. Създал е основните учебни програми по полиграфия в средното образование. Съавтор на Държавния образователен стандарт по полиграфия в средното образование. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска поезия и сърфира в социалните мрежи.