Преговори за обединение между Heidelberg и Manroland

2281
Spread the love

Сайтът за икономически новини Bloomberg съобщава, че Heidelberger Druckmaschinen AG е в процес на преговори за сливане с Мanroland AG
Bloomberg цитира доклад на германското икономическо издание PlatowBrief. В коментар за Bloomberg, Matthias Hartung, говорител наHeidelberger заяви, “Става въпрос за пазарни слухове, а ниене коментираме слухове”. Manroland отказаха да дадат коментарпо темата.

Германската застрахователна компания Allianz, притежава 65% дял отМanroland и 12% от акциите на  Heidelberger Druck. Акциите наHeidelberger достигнаха най-високото си ниво от шест седмици насам,цената им се повиши с 5.8% до 4.90 евро. Според анализатори ръстът еследствие от слуховете за евентуално обединение на компаниите.

Годишните продажби на Manroland са на стойност почти 1.7 милиарда евро.Компанията е най-големият световен производител на ролни офсетовипечатни машини, използвани за вестникарски печат, твърди сайтът набазираната в Офенбах, Германия компания. Продажбите на HeidelbergerDruck за последната година са намалели с 18% и компанията е деклариралазагуба от 249 милиона евро.

inline_747_http://prepressbg.com/images/30-07-1.jpginline_988_http://prepressbg.com/images/30-07-2.jpg

Източник: Bloomberg.com

Биографична информация