Преговори за обединение между Heidelberg и Manroland

2302

Сайтът за икономически новини Bloomberg съобщава, че Heidelberger Druckmaschinen AG е в процес на преговори за сливане с Мanroland AG

Bloomberg цитира доклад на германското икономическо издание Platow Brief. В коментар за Bloomberg, Matthias Hartung, говорител на Heidelberger заяви, “Става въпрос за пазарни слухове, а ние не коментираме слухове”. Manroland отказаха да дадат коментар по темата.

Германската застрахователна компания Allianz, притежава 65% дял от Мanroland и 12% от акциите на  Heidelberger Druck. Акциите на Heidelberger достигнаха най-високото си ниво от шест седмици насам, цената им се повиши с 5.8% до 4.90 евро. Според анализатори ръстът е следствие от слуховете за евентуално обединение на компаниите.

Годишните продажби на Manroland са на стойност почти 1.7 милиарда евро. Компанията е най-големият световен производител на ролни офсетови печатни машини, използвани за вестникарски печат, твърди сайтът на базираната в Офенбах, Германия компания. Продажбите на Heidelberger Druck за последната година са намалели с 18% и компанията е декларирала загуба от 249 милиона евро.

Източник: Bloomberg.com

Интернет портал за печатни технологии.