Предварителна обработка на дрехи с автоматизираната линия на Schulze

1466
Предварителна обработка на дрехи с автоматизираната линия на Schulze
Spread the love

Предварителната обработка на плата преди дигитален печат с DTG принтер за директен печат върху дрехи може да бъде дълъг процес. Той може да е както трудоемък и енергийно неефективен, така и скъп с химически отпадъци отделяни при сушене на дрехите.

Производителят Schulze смята, че има решение, което да улесни процесите. Това е автоматизирана линия PRETREATmaker LINE. Машината третира с течност плата или дрехата, след което ги суши.

Schulze PRETREATmaker Line

“Линията съчетава основните процеси за предварителна обработка на дрехи преди печат с DTG принтери – пръскане на течност с Schulze PRETREATmaker IV – машина за предварителна обработка на дрехи, сушене и фиксиране с термотрансферна преса в една машина. Ергономичният ѝ ротационен дизайн пести място и позволява управление на машината от един оператор. PRETREATmaker LINE е идеално решение за бързо разрастващи се принтшопове за директен печат върху дрехи.“ казва Manuel Meidinger от Schulze

На видеото вижте част от линията: Schulze PRETREATmaker IV – машина за предварителна обработка на дрехи

„Дрехата се зарежда от оператора и машината я пренася чрез ротационно движение последователно през модулите за пръскане, сушене и термотрансфер, след което излиза готова за печат до станцията за зареждане. В резултат на автоматизирания процес операторът е нужно да единствено за зарежда дрехите и да сваля готовата продукция. Това означава, че е нужен само един оператор, а в резултат на автоматизацията PRETREATmaker LINE може да се управлява от необучен работник при производителност до 240 платове / час” добавя Meidinger.

Операторът командва от дисплея количеството на използваната течност за третиране на текстила и площта на пръскане. За високопроизводителни принтшопове, Schulze предлага баркод сканиране. В този случай PRETREATmaker LINE сканира баркода върху текстила и знае къде да пръска и колко спрей да използва.

„С нарастващия брой на електронни магазини за персонализирани тениски, машините за предварително третиране на дрехи стават много търсени.“ допълва Meidinger.

Източник и допълнителна информация: Адком

Биографична информация