Предимствата на инкджет технологията на Fujifilm, представени на Fespa 2017

1474
Предимствата на инкджет технологията на Fujifilm, представени на Fespa 2017

Fespa 2017 Fujifilm представи предварително нов уникална модулна плоскопечатаща производствена система, която използва „мастиленоструйната технология на Fujifilm.“.

Fujifilm, представени на Fespa 2017

 

Вместо да покаже съществуващите плоскопечатащи и ролни производствени системи, Fujifilm показва новата платформа с с формат B1. На drupa 2016, Fujifilm представи “Fujifilm Inkjet Technology,” марка, която съчетава уникална комбинация от печатащи глави, мастила на водна основа и UV мастила и технологии за оптимизация на отпечатъка. Съчетанието на тези технологии е в сърцето на много водещи производствени мастиленоструйни системи, включително J Press 720S и Heidelberg Primefire 106, предназначени за производство на рекламни опаковки и материали, както и Inca Onset X за широкоформатния пазар. Fujifilm прилага тези технологии и в новата си, революционна система.

Според Fujifilm новата плоскопечатаща система няма еквивалент на пазара и ще запълни ниша, за която има голяма потребност. Създадена на базата на UV технология, тази машина с формат B1 предлага високо качество на печат и висока производителност на достъпна цена, казват от компанията. Тя ще се появи в широка гама принтери и ще може да печата на огромна гама материали, включително пластмаса, акрил, стъкло и листов метал.

Източник: пресинформация на Fujifilm
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.