Предимствата на рециклираната хартия, обяснени в брошура от Appleton Coated

1347
Предимствата на рециклираната хартия, обяснени в брошура от Appleton Coated

Производителят на хартия Appleton Coated издаде брошура, наречена „Избор на екологични харттии,“ образователно ръководство за хартии, направени с рециклирани фибри (PCRF).

Предимствата на рециклираната хартия

 

Печатният материал отвежда читателя на пътешествие в света на комуникациите, доставянето на суровини и производството на хартия и подчертава характеристиките, които правят хартията екологична и предимствата на използването на по-висок процент рециклирани фибри в хартията.

„Печатът на хартия с висок процент рециклирано съдържание е лесен и очевиден избор за компаниите, които мислят за бъдещето да демонстрират ангажираността си с опазването на околната среда,“ каза Ann Whalen, старши вицепрезидент на маркетинга и услугите на Appleton Coated. „Печатът е точка на контакт с клиента. Все по-често клиентите търсят марки, които използват устойчиви практики във всички области, включително печатните материали.“

Брошурата е отпечатана на хартия, произведена от Appleton Coated. Корицата е на Utopia®U2:XG®, 30% PCRF и тялото е на Ethos® Uncoated Offset 100% PCRF. Използването на тези хартии вместо традиционните хартии от девствени фибри. Използването на тези хартии е осигурило следните предимства за околната среда:

  • 134 дървета
  • 61.5 милиона BTU енергия са спестени
  • 5255 кг емисии парникови газове
  • 285 685 литра вода
  • 1908 кг твърди отпадъци

Jenni Birkholz, старши вицепрезидент по устойчивостта добавя: „Повечето компании имат цели по отношение на опазването на околната среда. Хартията може да е част от постигането на тези цели, като помогне за укрепване на ключови принципи в унисон с корпоративните цели на марката като намаляване на ерозията, намаляване на изразходваната вода и – измерими икономии, следствие от използването на рециклирана хартия.”
За да получите копие от брошурата, посетете appletoncoated.com.

Източник: пресинформация на Appleton Coated
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.