Предстоят трите изложения Paperworld, Christmasworld, Creativeworld

989
Предстоят трите изложения Paperworld, Christmasworld, Creativeworld

От 26 до 29 януари 2019 във Франкфурт, Германия под един покрив се събират най-успешните компании, които определят тенденциите в офисната и креативната индустрия и Коледните декорации.

Изложенията се провеждат в 12 палати на изложбения център Messe Frankfurt.
Дати на провеждане: 26-29 януари 2019.
Входен билет: 25 евро / ден.

На трите изложения може да се види огромно разнообразие от продукти и услуги, които се използват в ритейла, декорациите и офисния интериор.

 

Вижте повече за промените в ритейла, които определят търсенето и предлагането на продуктите за интериора и декорацията на магазините. Те дават и нови възможности за разработване на нови услуги в печата и рекламното производство.

Paperworld
1 634 изложители от 66 държави
33 787 посетители от 146 държави

Christmasworld
1 048 изложители от 43 държави
43 450 посетители от 129 държави

Creativeworld
335 изложители от 39 държави
9 266 посетители от 104 държави

От България през 2018 имаше над 500 посетители и участваха следните 7 фирми:
Paperworld: Darmax, Euro Trade M, Geoman, Plassy
Creativeworld: IDEA HOBBY (ELI-L LTD)
Christmasworld: AIAS, METMA

 

Референция от фирма Plassy, която ще участва за трета поредна година на изложението Paperworld. 

 

 

Лъчезар Георгиев, Външно-търговски Мениджър  

„Участваме на изложението Paperworld от 2017-та година, така че идното издание ще ни бъде трето поредно. За нас ползите от това изложение са много и различни – на национално, регионално и световно ниво.
От една страна, нашите клиенти и дистрибутори в България виждат нивото на марките, които представяме и тяхното позициониране на световен форум.

На картата на Балканите се нареждаме сред ключовите производители от района, като по този начин представяме и България като важен търговски фактор. На световно ниво показваме нашите марки и сравняваме качеството и разнообразието им с утвърдени фирми от водещи световни икономики.“

 

Референция от фирма Геоман България ООД, която участва от 2015 година на изложението Paperworld. 

 

 

Калиман Мечкаров, Управител 

„Геоман България ООД участва на Paperwold от 2015-та година.

Участието отваря нови възможности за развитие и растеж на компанията. Потенциални клиенти от цяла Европа : Германия, Холандия,Франция, Централна Европа.

Разходите за участие не са малки, но потенциалът за развитие и възможностите са големи. Заредете се с търпение и ще имате успех.“ 

 


Paperworld 2019 – свят, пълен с нови възможности

 

Всички нови тенденции и иновации в индустрията са събрани на едно място по време на Paperworld.
Както за големите утвърдени производители, така и за малките чуждестранни компании, това е мястото за сверяване на часовника, за нови идеи и създаване на контакти в света на офисните консумативи и решенията за офиса. 

Тази година ще бъдат представени над 1 600 изложители от повече от 60 държави, работещи в областта на хартиите, офис консумативите и канцеларските принадлежности. Фокусът и тази година е „визионерският офис“.

 

Най-богатото разнообразие от продукти, машини и консумативи в този сектор ще бъде представено в три палати на изложбения център messe Frankfurt.

 

Съпътстваща програма на Paperworld

 • специалната изложба „Mr Books and Mrs Paper“ – тук търговците на книги аранжират по специален начин книги, книжни продукти и канцеларски стоки, за да помогнат на търговците да продават повече в магазините си.
 • BMWi промо зона – място за стартиращи компании, които могат да покажат свежи идеи и нетрадиционни продукти.
 • Wrap Up! – презентации и работилници за интересно опаковане и аранжиране на продукти.
 • Ориенталска култура – специално място за продукти от Изтока, съчетаващи традиционните продукти с ориенталските мотиви и красивия дизайн. 

Christmasworl 2019 – изложението за сезонни и празнични декорации

 

Най-голямата платформа в бизнес сектора за декорации. Изложението, което задава тенденциите в Коледните декорации.

Мястото за среща на производителите и търговците на сезонни празнични продукти.
Тази година бизнесът с декорациите и украсите се ориентиран към потребителското преживяване и удобното пазаруване.

Повече от 1 000 компании от 43 държави ще създадат Коледната магия за следващата година.

 

Акцентите на Christmasworld

 • Цветът, който определя продуктите тази година е Kinemona Vintage – съчетание от жълт шафран и злато.
 • Състезание за най-красив Коледен град – надпреварата е за най-добре украсения град в Германия.
 • Както всяка година – пиршество за сетива, разположено в няколко палати – Коледни продукти, декорации и осветление.
 • В специалната зона Galleria в изложбения център ще бъдат разположени и най-красивите и атрактивни декорации от цветя и озеленяване за ритейла. 

Creativeworld 2019 – изложението за хоби, ръчно изработени и арт продукти

 

 

Най-креативното изложение среща на едно място основните играчи в креативната индустрия – производителите и търговците на продукти за арт, ръчна изработка, графични изкуства, текстилен дизайн и декоративни продукти.

Това е мястото, на което изкуствата срещат бизнеса – можете да се насладите на стотици работилници и демонстрации на хоби продукти.

Над 350 изложители от повече от 39 държави ще ви дадат идеи за нов бизнес, продукти и услуги.

 

Акценти на Creativeworld

 • Безплатна бизнес програма за свързване на изложители и посетители – от ноември 2018 можете предварително да си уредите срещи с конкретни изложители в сайта на изложението.
 • Търговска концепция 4.0 „Надгради магазина си“ –  ще бъдат представени нови идеи как търговците да създават нови потребителски преживявания за специфичната група на уличните артисти.
 • Urban Art Lab – специално шоу, което проследява развитието на графити изкуствата. На специална външна стена посетителите ще могат да творят като изпробват нови материали и повърхности за рисуване. 
 • Creative Impulse Awards – разбира се, за всички желаещи доставчици на арт продукти ще има състезание за различни иновации и новости. 

 

На сайта на всяко едно от изложенията можете да се запознаете с условията за изложители и посетители. За участие в изложенията можете да се свържете с официалния представител за България тук. 

 

Редакцията на Printguide.info изказва специални благодарности на Messe Frankfurt и официален представител за България – Интер Експо център за поканата за пресконференция, която се проведе във Виена. За журналистите беше организиран специален графити уъркшоп в сърцето на града.

 

За Messe Frankfurt:
– вторият по големина в света със собствени изложбени площи
– организатор на 134 панаири и изложения по света
–  в България официален представител на messe Frankfurt e Интер Експо център.

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.