Премиера на Rotatek Brava в Милано

1873
Премиера на Rotatek Brava в Милано

През май на изложенето CONVERFLEX/GRAFITALIA в Милано компанията Rotatek показа новата комбинирана печатна машина BRAVA, предназначена за печат на етикети, гъвкави и картонни опаковки, защитена продукция на рола и листове.

Тази уникална разработка съчетава в себе си огромните възможности на офсетовия печат с преимущество на флексопечата, ситопечата и довършителните секции.

За първи път в една машина се съчетават 2 системи за смяна на формата на печата. Машината може да работи както в полуротационен режим, така и в пълна ротация. Това е оригинално и практично решение за печат както на малки, така и на големи тиражи. В ротационния режим е запазена възможността за промяна на формата на печата за сметка на смяната на касетките, включващи офсетните и формови цилиндри.

Машината с комбиниран печат на Brava може да работи с материали с ширина 450 мм, ширина на печата 420 мм. Максимална скорост на печата в режим на полуротация – 55 м/мин, максимална скорост на печата в режим на пълна ротация – 150 м/мин.

Източник: www.pechatnick.com

Коментари

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.