Warning: getimagesize(../images/skag_preview_01_gr.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/prepress/new.printguide.info/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

Приложение за добавена реалност от SKAG и новаторски технологии за печат от HP Indigo

3909

SKAG представи иновативното приложение SKAG AR (Augmented Reality, подсилена реалност), чрез което потребителите буквално могат да видят как тетрадките им „оживяват“.

SKAG AR Augmented Reality

По-конкретно, потребителя може да свали безплатно приложението SKAG AR на смартфона си и да „добави“ звук и движение към продуктите на SKAG.

Този нов гръцки проект за развитие на софтуер за добавена реалност в приложение беше разработен от отдела по разработки и развитие на Th. C. Skagias SA. Приложението с добавена реалност разшири възможностите на новия отдел за дигитален печат на компанията, който е оборудван с усъвършенствани машини и технологии. Той беше пуснат в действие през втората половина на 2012 с инсталирането на цифрова печатна машина HP Indigo 5600-6c и Scodix S74 с Rainbow Station – мастиленоструйна система за частичен и обемен лак и нанасяне на ефекти с блестящи частици.

Технологията за добавена реалност осигурява на SKAG възможности за разширяване на дейността, защото може да бъде съчетана с персонализиран печат на материали и създаване на новаторски продукти.

Компанията започна с представянето на нови продукти на международното изложение Paperworld (Света на офиса и бизнес акциденцията) във Франкфурт, Германия през януари 2013. SKAG се ориентира към нови пазари и държави с огромен успех и ръста в износа достигна трицифрени проценти.

SKAG, която е изцяло гръцка компания, е сред една от най-добре напредничавите в областта в Европа. Благодарение на изпълнението на стратегически планове за инвестиции от момента на създаването си, компанията произвежда продуктите си в собствени производствени бази в Крионери и я изнася в над 18 държави.
Повече информация: skag.gr

SKAG scodixSKAG

Поглед отблизо…
Цифровата печатна машина HP Indigo 5600 може да печата с до 7 цвята (CMYK + оранжево/виолетово/зелено/бяло/допълнителен цвят). Всяка машина поддържа технологиите Multiple Printing и One Shot.

HP Indigo 5600

Системата Multiple Printing се прилага към печат на рекламни материали най-вече върху хартия и картон. Тя позволява автоматизиран двустранен печат при който всеки цветовете се трансферират един по един на гумата и от нея върху материала за печат.

Технологията One Shot е решение за пазара върху пластмасови материали и отговаря на специалните изисквания за отличен регистър на цветовете и високо качество на печат върху материали като PVC, PP и др.

Всички цветоотделки на изображението (до 12 сепарации) първо се трансферират върху гумата на машината и след това едновременно се прехвърлят (One Shot) върху материала, който може да е с дебелина до 460 микрона.

Режимът с увеличена производителност (Enhanced Productivity Mode, EPM) дава възможност за преобразуване на CMYK поръчки към CMY цветово пространство (което поддържа 90% от CMYK цветовата гама). Това позволява увеличаване на производителността до 90 страници A4 в минута за пълноцветни поръчки и същевременно намалява значително производствените разходи.

Уникалната технология с течно мастило, офсетовото качество на печат, гъвкавостта на автоматичната селекция между Multiple и One Shot в зависимост от потребностите за всяка поръчка са характеристиките, които правят HP Indigo 5600 идеалният избор за взискателния пазар за печат на специални материали и приложения.

Scodix

Scodix, със своите Digital Enhancement Presses (сериите S и Ultra™) и първото цифрово решение за печат с глитери, Rainbow™ Station, повишава допълнително стандартите като предлага:

  • Изключително качество (възможно най-високото гланцово покритие за печатни материали, височина на нанасяния слой полимер до 250 микрона, променливи плътности от 1% до 100%, ефект на лентикулярен печат, постигане на метален ефект със Scodix Metallic™)
  • Иновативни технологии (Scodix RSP™ технология за позициониране, базирана на система с няколко CCD камери, Scodix Inkjet-Braille™, технология за Брайлов печат с UV мастиленоструен печат, система за работа с материалите Twin-Tray™)
  • Възможност за разнообразни приложения (печат на рекламни материали и опаковки, web-to-print и персонализирана информация)

Съчетанието от продукти и приложения на HP Indigo 5600 7c със Scodix S75 Digital Enhancement с модул за печат с глитери осигурява на пазара нови възможности за новаторски продукти и услуги.

SKAG вече се подготвя за второто си участие на Paperworld през януари 2014 с нова серия иновативни продукти.

Scodix има два модела, Scodix S и сериите Scodix Ultra™:

Сериите Scodix S

Scodix S52
Формат: до B3 (353×520 мм)

Scodix S75
Формат: до B2 (530x750mm)
Плътност на материала: от 135 до 675 грама на кв. м.
Дебелина на материала: до 0,7мм / 700 микрона
Скорост на печат: до 330 листа B2* в час
(*скоростта варира в зависимост о покритието и типа на материала за печат)

Scodix S75

Scodix Ultra™
Формат: до B2 (545x788mm)
Плътност на материала: от 135 до 675 грама на кв. м.
Дебелина на материала: до 0,7мм / 700 микрона
Скорост на печат: до 1250 листа B2* в час
(*скоростта варира в зависимост о покритието и типа на материала за печат)

Scodix Ultra™

3 Print, с централа в Израел и присъствие в България, Гърция, Унгария и отскоро в Словения и Хърватия, ексклузивно представя печатната технология на HP Indigo. Това включва печатни машини за производство на рекламни материали и производство на опаковки и етикети. Във всяка държава, 3 Print има напълно оборудвани офиси с помещения за демонстрация, техническа поддръжка и администрация.

Повече за 3-ПРИНТ България ЕООД
Официален дистрибутор на пресите за дигитален печат на HP Indigo. Компанията залага на модела End-to-End Solutions -софтуер, решения за предпечат, дигитален печат и довършителна обработка. Фирмата разполага с високо квалифицирани сервизни техници.

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.