Warning: getimagesize(../images/a09500424f5b7824315e3004e94ebd29_large.JPG): failed to open stream: No such file or directory in /home/prepress/new.printguide.info/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

Принтерът ЕХ1 печата електрически вериги директно върху различни материали

1506

ЕХ1 не е обикновен принтер, той е разработен от Cartesian Co, с идея не да печата картички за годишнини в последния момент, а електронни схеми.

печат на електрическа верига върху плат

Принтерът ЕХ1 използва две касети за мастила, в които се съдържат две различни химични вещества при комбинирането, на които се създава проводима среда от наночастици.

Някои от материалите, върху които могат да бъдат отпечатвани ел. схемите, са: пластмаса, стъкло, керамика, дърво, силиций, плат и хартия. Това разкрива цял един нов свят от възможности.

печат на платки

Като цяло идеята да се печатат ел. схеми с принтер не е нова, но за пръв път се предлага настолно решение, което можете да изберете сами да си сглобите или да си го купите в завършен вид готово за печат. За момента най-евтиният Kickstarter пакет с елементите на принтера в разглобено състояние е достъпен в САЩ за 1200 долара. За допълнителни 500 долара комплектът може да е сглобен специално за вас.

печат на електрическа верига

Източник: www.stuff.tv
Повече за проекта в Kickstarter.

Превод: Радина Дойнова 

Интернет портал за печатни технологии.