Програмата за кралската сватба е била отпечатана от Stephens & George

1820

Печатницата, която е отпечатала официалните покани за кралската сватба във Великобритания е специализирана в листовия печат на списания и се намира в уелския град Мертер Тидвил.

Уилям и принц Хари
Подробностите за производството на програмата бяха пазени в тайна до събота, когато беше публикувана безплатна електронна версия, включително като електронна книга за Apple iBook. Печалбата от програмата, която се е продавала за две британски лири, ще бъде дарена на благотворителната фондация на принц Уилям и принц Хари.

Antalis McNaughton са доставили 17 тона от хартията матовата хартия Novatech (250 грама на квадратен метър за корицата и 150 за тялото). Stephens & George са отпечатали 150 000 копия с формат А5, които са били продавани на ключови места в деня на събитието. „От гледна точка на производството поръчката беше относително лесна със своите 24 страници и корица и тираж от 150 000 копия”, каза изпълнителният директор на Stephens & George, Andrew Jones. „Основното беше, че след като поръчката влезе в производство, трябваше да сме много внимателни по отношение на сигурността.”

„Заради това всички излишни отпечатъци от печатната машина, както и бракуваните по време на шиенето с телчета екземпляри бяха нарязани и унищожени, след което брошурите бяха опаковани в термосвиваемо фолио по 20, за да бъдат доставени в деня на сватбата.”

Източник: printweek.com
Превод: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.