Прозрачен инк-джет филм за цветоотделяне Katana

3756

Реална алтернатива на CtF-системите за цветоотделяне за сито и офсетов печат и чертежи за щанци.

По-голяма гъвкавост в предпечата при по-малки разходи и без никаква загуба на качество? – С прозрачния инк-джет предпечатен филм, с марка Katana можете да изработвате цветоотделки за офсетов, флексо и сито печат с професионално качество. Отличната стабилност на размерите и високата разделителна способност (до 5760 dpi) го правят изключително подходящ както за цветоотделяне на щрихови, така и на полутонови изображения. Благодарение на неговата универсална съвместимост и с dye и с пигментни мастила, стойност на Dmax 3.5 безпроблемно може да бъде постигната. Забележително краткото време за изсъхване, съчетано с отличната рязкост на линиите и високата прецизност на позициониране на капките са важна част от предимствата на медията пред други подобни решения на пазара. Внимание – това не е обикновен OHP (Overhead Projector) филм, а материал, разработен специално за печат на цветоотделки на воднобазирани инк-джет принтери. И макар продуктът да е тясно специализиран и изключително качествен, използването му е икономически изгодна алтернатива на експонираните със CtF-системи филми.

Средната цена на цветоотделка от традиционен експонатор с размер 50х70 см струва между 8 и 12 лв., в зависимост от отстъпките за количество, докато дори по стандартната крайно клиентска цена на филма Katana и включен разход за мастило цената на същата цветоотделка е около 7,60 лв. (тестовете са проведени с принтер Epson Stylus Pro 4880).
И докато по отношение на приложението при комплексни многоцветни полутонови работи за висококачествен офсетов печат все още се провеждат независими тестове в реални производствени условия, то първите клиенти използвали филма за цветоотделяне за сито печат и офсет до 2-3 цвята споделят своите отлични впечатления.

Друг проблем, който може да бъде решен с помощта на филма Katana е отпечатването на чертежи за щанци на опаковки, кашони и дисплеи на стандартен широкоформатен принтер. При максимална ширина на ролката до 152,4 см, дизайнерите на опаковки получават свободата да отпечатат своите проекти на един лист, а не да ги сглобяват от няколо парчета, експонирани поотделно. В този случай себестойността на 1 кв.м ще бъде не повече от 18 лв.
Друго подходящо приложение на инк-джет филма Katana е отпечатването на цветоотделки за голямоформатния сито печат – вече не е необходимо да се съобразявате с размерите на експонаторите или да използвате фотоувеличители.

Така само с минималната инвестиция за закупуването на принтер Epson с подходяща ширина и ролка филм, собствениците на малки офсетови печатници или на ситопечатни ателиета могат да изградят собствена, независима база за цветоотделяне, спестявайки по този начин време и пари (особено за фирми от малките градове, където няма наблизо студия за цветоотделяне с експонатор – време за изпращане, за експониране, за връщане, куриерска услуга), главоболия с външни подизпълнители, възможност за изтичане на важна информация за техните клиенти.

В момента FACTOR.BG разполага на склад с ролки с ширина 17″ (43,2 см) и 24″ (61 см), като при следваща доставка ще бъдат добавени и формати А4, А3, А3+, както и ролки 44″ (111,8 см). При заявка могат да бъдат доставени и ролки 36″ (91.4 см), 42″ (106,7 см), 50″ (127 см), 54″ (137,2 см) и 60″ (152,4 см). Дължината на ролките е 30 м.

Цената на прозрачен инк-джет филм за цветоотделяне Katana е 17,45 лв./кв.м без ДДС.
За количества или редовни клиенти може да бъде договорена отстъпка.

За повече информация:

FACTOR.BG
Георги Чакъров
тел.: 0899 878 319
www.factor.bg
info@factor.bg

FACTOR.BG        Katana

Интернет портал за печатни технологии.