Професионален широкоформатен UV принтер Zephyr

2233

MUTOH представиха нов UV мастилено-струен принтер на изложението FESPA Digital Europe 2008

На специализираното изложение FESPA Digital, провело се в началото на Април 2008г. в Женева, Mutoh Europe N.V. представиха своя нов модел широкоформатен мастилено-струен принтер ZEPHYR, работещ с UV Curable мастила. Принтера е проектиран и създаден в белгийския отдел за проучвания и развитие на Мutoh.
Zephyr е четирицветен широкоформатен принтер с ширина 165 cm за печат върху ролни медии (винил, флекс, меш, PVC фолио, и др.). и плоскости с дебелина до 20 mm.
За печат на ролни материали машината разполага с моторизирана система за подаване и навиване на медия с тегло до 100 кг. За печат върху плоскости може да бъде поставена транспортна маса както пред, така и зад машината. Превключването между ролен и плосък печат става за секунди.
Новият принтер Zephyr е оборудван с четири глави последен модел Xaar® 760, с променлив размер на капката и Greyscale подръжка. Главите предлагат висококачествен отпечатък и висока производствена скорост. Най-малкият размер на капката при тези глави е 8 пиколитра, което осигурява перфектно изобразяване на миниатюрни символи. Останалите размери от 16, 24, 32 и 40 пиколитра пък осигуряват изключително насищане на изображението.
Zephyr използва UV мастила на Mutoh, които са специално създадени както за печат върху ролни медии, така и върху плоскости като: пенокартон, поликарбонат, картон, плексиглас и др. Вградената Bulk Ink система за мастилата, предлагаща обем от 3 литра мастило за цвят осигурява безпроблемен пяечат и лесно допълване на даден резервоар с мастило без нужда от прекъсване на работата. UV лампите за фиксиране на мастилото са монтирани в каретата с печатащите глави и при нужда могат бързо и лесно да бъдат подменяни от оператора на машината.
Zephyr осигурява производствени скорости между 10 и 20 m? за час, с безупречно качество на отпечатъка – за изображения гледани от близка дистанция. За приложения гледани от средна дистанция, скоростите варират от 20 до 30 m? за час. За максимален комфорт на работа на оператора, Zephyr разполага със собствена работна станция разположена отпред, осигуряваща лесна насройка на машината, подготовка на задачата за печат и т.н.
Производството на широкоформатните UV принтери Zephyr ще започне през Септември, 2008г. в завода на Mutoh Europe, в Остенде – Белгия.

Източник: Адком

Интернет портал за печатни технологии.