Първата книга с 3D отпечатан футляр в света

2341
Първата книга с 3D отпечатан футляр в света

Издателството от САЩ Riverhead заедно с MakerBot са създали лимитирана серия 3D отпечатани кутии за романа On Such a Full Sea на популярния автор Chang-rae Lee.

3D отпечатани кутии

 

Резултатът е триизмерно произведение, което допълва минималистичния дизайн на версията на книгата с твърда подвързия. На ярко белия калъф текста е разтегнат и разположен под наклон, който допълва дизайна на корицата. Направени са само двеста от тези футляри, като всяка от книгите с тях е подписана от автора. Кутията е отпечатана с  MakerBot Replicator 2.

Можете да научите повече за корицата тук:


Източник: /www.makerbot.com

Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.