Първата лазерна система за декориране в света от Roland DGA

4407
Първата лазерна система за декориране в света от Roland DGA

DGSHAPE LD-80 е предназначена за декориране на широка гама продукти с текст, лога и графики с помощта на различни метализирани и холограмни фолиа.

С LD-80 е лесно да персонализирате малки масово произведени продукти като химикалки, калъфи за мобилни телефони, акциденция и козметични аксесоари.

 

LD-80

“Традиционните методи се справят адекватно, но не са ефективни за къси тиражи могат да прегреят пластмасата в някои случаи,“ каза Matt Anderson, продуктов мениджър на 3D решенията, Roland DGA. „В тази област е превъзходството на LD-80. Машината е перфектна за по-къси тиражи и с фокусирания си лазер може да трансферира дори малък текст и фини детайли върху акрил, ABS и поликарбонат бързо, надеждно и с удивителна точност.“

Гама атрактивни фолиа могат да бъдат използвани с LD-80, за да създадат впечатляващи ефекти. Потребителите могат да избират между сребро, злато и други метализирани фолиа и дори холограмни фолиа, за да създаде широка гама впечатляващи дизайни.

LD-80 се доставя с мощен и лесен за употреба софтуер, който прави персонализирането на продуктите лесно и просто. Предлага се широка селекция шрифтове и лесна настройка на кегела и разстоянията. Възможен е и импорт на векторна информация като лога и потребителски дизайни.

Машината може да се използва безопасно без лазерна светлина да се вижда извън нея. Тя е проектирана така, че автоматично спира при отваряне на капака по време на работа. Дизайнът на лазерната система изключва генерирането на прах или газ, което осигурява работа без поддръжка.

 

Вижте повече за техническите спецификации и възможности на LD-80 тук.

Източник: rolanddga.com
Текста написа: Мартин Новев 

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.