Първата система за печат с метално фолио Scodix в Европа е инсталирана в OFT GmbH

1477
Първата система за печат с метално фолио Scodix в Европа е инсталирана в OFT GmbH

Scodix, обяви инсталацията на първата система Scodix Foil в Европа. Новият модул за Scodix Ultra Pro беше представен на Graph Expo в Чикаго.

Scodix в Европа

 

Германската компания OFT и дъщерната ѝ компания Die Druckveredelung Köch und Glasder са сред най-наложените специалисти в топлия печат в световен мащаб, които предлагат топъл и студен печат и сред клиентите им са някои от най-престижните марки в Европа. По-рано през тази година OFT инсталира първата си система Scodix Ultra Pro и с добавката на Scodix Foil се превърна в първата компания в световен мащаб, която предлага професионален печат с фолио за всякакви тиражи, независимо от дължината им.

„Scodix ни позволява да предложим цял нов набор услуги, което ни гарантира успех с нови марки и бранд мениджъри,“ отбеляза основателя на OFT Thomas Glasder. „Като им предлагаме опции да се отличат по креативен и професионален начин, ние отваряме пред тях широк спектър от възможности. Scodix Foil превръща печата с фолио в малки и средни тиражи в осъществима и изгодна реалност.“

Scodix Foil
Чрез уникален патентован патент за печат с метално фолио, Scodix позволява създаване на професионални резултати чрез цифрова технология, които отговарят на стандартите на традиционните топъл и студен печат. Scodix Foil ефективно използва достъпни за потребителите фолиа, за да възпроизведе гама цветове, които включват злато, сребро, бронз и много други без загуба на материал.

Според производителя, Scodix Foil е решение, което позволява изгодно използване на технология за печат с метално фолио в тиражи от 1 до над 10000 броя. Ефектите могат да се приложат практически върху всеки продукт, включително опаковки, визитки, покани и корици за книги.

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.