Първата Landa S10 идва в Европа този месец

1017
Първата Landa S10 идва в Европа този месец

Първата Landa Nanographic цифрова преса, която ще бъде инсталирана в Европа, пътува към мястото на бета тестовете си в Германия.

 

Първата Landa S10

 

Представители на висшия мениджмънт на Edelmann са посетили Израел, за да инспектират своята Landa S10 B1 машина преди доставката. Тя в момента пътува към основната производствена локация на Edelmann в Хайденхайм, за която се твърди, че е най-голямата в Европа. Там е и централата на компанията, която е специализирана в производство опаковки.

Edelmann има значително присъствие на пазара на продукти за здравеопазването и козметика. Основният им фокус е върху картонени опаковки и листовки. Компанията има продажби на стойност 300 милиона евро годишно и дейност в Европа, Китай, Индия, Северна и Южна Америка.

Инсталацията на машината в толкова сериозна компания е от огромно значение за технологията на Landa, която тепърва излиза на пазара. Това може да е атестация за бъдещето ѝ превръщане във водеща технология.

Инсталацията се движи с два месеца след първоначалния график, обявен през миналата година. Първата тестова машина, в Graphica Bezalel в Израел, беше инсталирана през миналия август.

На снимката: Yishai Amir, CEO, Landa Digital Printing (ляво) and Dierk Schröder, Chairman, Edelmann (дясно)

Източник: ecma.org
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.