Първият 3D принтер за смартфони събира пари в Kickstarter

1481
Първият 3D принтер за смартфони събира пари в Kickstarter

Компанията Solido3D иска 99 американски долара за устройство си OLO, което може да превърне телефона ви в 3D принтер

olo

Сумата, която компанията си е поставила за цел в Kickstarter е скромните 80000 долара. Събраните средства са почти 1,1 милиона долара. OLO е замислен като елегантно и устройство с впечатляващи възможности, които дължат на телефона на потребителя (iPhone, Android, или Windows устройства).

Приложението на OLO контролира смартфонът така, той осветява определени секции от  смолата, с която е зареден принтерът. OLO използва специален фотополимер, който се втвърдява слой по слой от светлината на екрана на мобилния телефон. Предлагат се гъвкав и твърд вариант на полимера, както и версия, пригодена за правене на калъпи за отливки. Смолите са налични и в различни цветове.

Можете да видите видео тук:

Източник: olo3d.net

Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.