Първи резултати за KBA след преструктурирането

1767
Първи резултати за KBA след преструктурирането

Компанията отчита скок на приетите поръчки за листови и специални преси, групата планира отделяне на някои от дейностите си в автономни бизнес звена.

резултати за KBA след преструктурирането

 

Президентът и изпълнителен директор Claus Bolza-Schünemann каза, че е било „изключително приятно“ да постигне резултат, противоположен на тенденцията към спад при поръчките в индустрията – заявените листови и специални печатни отбелязват ръст от над 30%. Резултатите на групата за трите месеца до 31-и март, са разнопосочни.

Въпреки че ръстът на приетите поръчки е 27% до 306.7 милиона евро, продажбите на групата са намалели с 16.9% до 177,3 милиона. Загубите преди облагане с данъци са нараснали от 12.1 до 17.7 милиона евро. И двата показателя са по-лоши от зададените цели. Въпреки това, KBA обикновено генерира повече от половината си продажби през втората половина на годината, заяви Bolza-Schünemann и добави, че продажби на стойност един милиард евро за цялата година са „реалистични“.

Програмата за намаляване на разходите и преструктуриране е в „напреднала фаза и ръководството очаква компанията да постигне печалба от 2% преди данъците за цялата година. За пръв път тази година KBA представи резултатите си под формата на три отделни сегмента: листови решение, цифрови и ролни решения и специални решения – те ще бъдат отделени като автономни бизнес дивизии от компанията.

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.