Първото руско МФУ „Катюша” ще бъде представено през есента

1150
Първото руско МФУ „Катюша” ще бъде представено през есента

Проектът за създаване на първото руско мултифункционално устройство (принтер-скенер-копир-факс) „Катюша” стартира през пролетта на 2016 година по време на местно изложение.

МФУ Катюша

 

Създателите му обявиха, че планират да демонстрират работещ прототип на устройството през есента на тази година. По техни данни още по време на първото представяне интерес са проявили повече от 1000 посетители, включително представители на големи руски държавни организации и частни компании. Те са били впечатлени от функционалните характеристики, дизайна, компактността и високата производителност на устройството.

Създателите на „Катюша” планират да произвеждат до няколко хиляди бройки на месец, като се целят основно към вътрешния пазар в Русия. Обявената скорост на печат на устройството е 75 страници в минута при максимална разделителна способност 2400х2400 dpi. Неофициално се говори, че „Катюша” ще използва мастилено струйни глави на Xaar, докато мастилата и софтуерът ще са изцяло руски. В сайта на проекта също така е посочена информация, че тонер касетите ще бъдат с капацитет до 50 000 страници. Все още не е обявена цена на самото устройство.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: katyusha-print.ru 

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/