Рекламна агенция привлече котки с листовка с мирис на котешка трева

2023
Рекламна агенция привлече котки с листовка с мирис на котешка трева

Рекламната агенция Rethink Canada е открила начин да заинтригува котките за директната поща, представяща котешките тоалетни Warehouse – като ги отпечатала на хартия с котешка трева.

 

хартия с котешка трева

 

Във видеото можете да видите как котките реагират на листовките след като пристигнат по домовете. Котките надушват миризмата, която ги привлича и започват да ги търсят. Идеята е учудените собственици на животинките да забележат странното им поведение, което се изразява в близане, душене и игра с листовката и накрая да прочетат за какво става дума.

Начинът за постигане на ефекта е напръскване на хартията с концентрат от котешка трева преди печата. Тя съдържа непетелактон, чиято миризма привлича голяма част от котките, без да им вреди.

Можете да видите повече във видеото:


Източник: rethinkcanada.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.