Рекордно голяма карта бе произведена на drupa от locr и EFI

1290
Рекордно голяма карта бе произведена на drupa от locr и EFI

На откриването на drupa, locr демонстрира своите възможности в сътрудничество с EFI. На място бе произведена персонализирана карта с размери 5х7,5 метра – най-голямата отпечатвана до този момент на drupa.

Рекордно голяма карта

 

Самото създаване на картата става благодарение на данните с отворен код и патентованата от locr облачно базирана услуга, които позволяват контрол на оцветяването според надморската височина, ширина и други географски характеристики. Детайлността на картата е на много високо ниво като това отново е в резултат от данните на locr. Картата е изпратена за печат към EFI само в един файл с големина 59054х39369 пиксела, а размерът на jpg файла е 220 Mb. Всичко това гарантира много висока детайлност и в картата могат да бъдат видени малки и големи градове от различни страни по света. За отпечатването е използван супер широкоформатен нов модел на EFI.

Въпреки, че може никога да не ви се наложи да печатате карта с толкова големи размери и резолюция, не трябва да пропускате възможността, която дават подобни решения в марктингови кампании. Картите добавят възможност към персонализацията, подпомагащата ангажираността и степента на въздействие.

Чрез locr могат да бъдат създавани печатни персонализирани навигационни карти, показващи най-краткия път между две точки. Подобен тип услуга се ползва често от компании като Porsche, Toyota, Deutschland Card и други.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.drupa.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/