Ренесансът на печата вече е започнал, твърдят лидери от индустрията

1284
Ренесансът на печата вече е започнал, твърдят лидери от индустрията

Frank Romano, Guy Gecht и Benny Landa изразиха оптимизъм за бъдещето на печатните технологии по време на Ipex.

Frank Romano, професор в Рочестърския технологичен институт, попита говорителите на Световната сесия на печата дали печатът е прокълнат, или се намира на ръба на нов цифров ренесанс. Те се съгласиха, че вече виждат свидетелства, че печатът навлиза в нови и новаторски области като персонализации и индустриални приложения с високи маржове.

Основните говорители на събитието бяха изпълнителните директори на EFI и Landa – Guy Gecht и Benny Landa. Сесията разгледа тенденциите и средствата за успех, които са нужни на съвременните компании в областта на печата.

Печатът с цифрова технология, като директната поща, отбелязва ръст. Никоя друга медия не привлича вниманието по същия начин и дигиталният печат помага на индустрията ни да добавя стойност“, каза Gecht на аудиторията. „Трябва да осъзнаем, че след пет или десет години, може да има по-малко печат, но този, който ще остане, ще има по-голяма стойност.“

 

„За разлика от издателската дейност, повечето печат на рекламни материали и опаковки не може просто да бъде заменен от цифровите медии,“ каза Landa. Gecht добави още и че EFI се стреми да изгради връзка с клиентите, повечето, от които вече са въвлечени в дигиталния печат и  са увеличили стойността на продукцията си.

Програмата му преди Ipex е включила посещения в компании в Германия, Франция и Великобритания.

„Успехът на тези компании се крие най-вече в значителното използване на цифровите технологии и определено има преминаване от много дълги тиражи към поръчки по заявка с персонализация,“ продължи Gecht. „Решението на EFI да дойде на Ipex беше базирано на дългосрочен план да удвоим клиентите си в Европа, който включва значително увеличаване на инвестициите в региона с купуване на компании, увеличен персонал по поддръжката и построяване на голям нов демонстрационен център в Брюксел. Да срещнем клиентите за нас е по-важно от размера на изложението.“

Landa и Gecht обсъдиха дългоочакваната нанографска печатна машина, управлявана от Fiery. „Включването на технологията на EFI в нанографската преса е технологическо предизвикателство, от което нашият екип е развълнуван и което ще направи Fiery дори още по-добра технология, заключи Gecht.

Източник: whattheythink.com

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.