Решение за дигитален печат с метализиран ефект от Kurz

1835
Решение за дигитален печат с метализиран ефект от Kurz

Технологията Digital Metal на Kurz предлага решение за дигитален печат с метализиран ефект върху хария и картон.

дигитален печат с метализиран ефект от Kurz

 

Изпълнението протича в 4 етапа, без това да се отразява в деформация на субстрата:

  • Специфичен дизайн се отпечатва върху субстрата чрез сух или течен (HP Elektrolnk) тонер
  • Нанася се фолиото върху отпечатания материал
  • След премахване на носещия филм, слоят с метализиращо покритие остава върху предварително отпечатаната подложка
  • Отпечатва се пълноцветното съдържание

Може да видите пълния процес по отпечатване във видеото, представено от производителя:Решението е напълно подходящо за единични и малки тиражи, а времето за подготовка е много кратко. По този начин могат да се печатат ефектни стикери, етикети, флаери, брошури, покани, писма, корици за списания, опаковки, поздравителни картички, фотокниги, календари и много други.

Ефектните матализирани фолиа, предлагани от производителя са: златно и сребърно покритие, преливащи ефекти, холограми, различни метализирани цветове. Най-важното предимство е, че всеки лист може да бъде с различно покритие, така че да позволи максимално персонализиране на материалите.

Технологията се предлага чрез две машини: DM-Liner и DM-Liner UV-Ink. Първата е с капацитет до 2400 листа в час с формат В2, медии от 90 до 350 гр/м2 и максимална ширина на ролката с фолио до 520 мм. При втората самият процес по нанасяне на фолиото става посредством отпечатване чрез UV-LED мастила. Тя е с работен капацитет от 3600 листа в час с формат SRA3, при същите граници за дебелини на медиите. Машините са свързани с уеб-базирана система за управление на доставките на фолио и фактуриране на разхода за използвани материали, което се извършва на месечна база.

Източник: www.digital-metal.net
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/